Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024

Οι Γιατροί του Κόσμου υπογράφουν τη κοινή δήλωση INGO που δραστηριοποιούνται στη Μιανμάρ

Στη Μιανμάρ ζει μια μουσουλμανική μειονότητα στη περιοχή της Rakhine  σε πλήρη εγκατάλειψη, στην απόλυτη φτώχεια αλλά και σε ένα διαρκή πόλεμο από το επίσημο κράτος που επιμένει να τους αγνοεί ως οντότητα. Διαβάσαμε και είδαμε στα ΜΜΕ ότι 600 χιλιάδες ψυχές  τη πρωτη εβδομάδα του Νοεμβριου,περπάτησαν  μέχρι τα σύνορα του Μπαγκλαντές μιας άλλης πάμφτωχης χώρας, ζητώντας φιλοξενία…
Οι Γιατροί του Κόσμου  προσυπογράφουν πλήρως την πρόσφατη δήλωση διεθνών ΜΚΟ που εργάζονται στη Μιανμάρ.
Ως διεθνείς ΜΚΟ που εργάζονται στη Μιανμάρ, καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις που διεξήχθησαν στις 25 Αυγούστου και την επακόλουθη βία στο βόρειο κράτος Rakhine. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς συμπάθειές μας για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όσους πλήττονται από τη βία και παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ασκήσουν συγκράτηση και να αποτρέψουν την περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων.
Πολλοί φορείς INGOs εργάζονται στον Rakhine για να παρέχουν ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Πρόσφατα, έγιναν δημόσιες κατηγορίες για συμμετοχή των INGO στις πρόσφατες επιθέσεις και η ανθρωπιστική βοήθεια παρέχεται ως υποστήριξη στα κόμματα που έχουν διαπράξει βία. Οι ισχυρισμοί αυτοί μεταφράζουν μια ψευδή εκπροσώπηση των INGOs και αντιβαίνουν στις κοινές μας αξίες και αρχές που είναι αγκυροβολημένες στην αμεροληψία και την ανθρωπιά. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να σταματήσουν την εξάπλωση των παραπληροφοριών που όχι μόνο επιδεινώνουν τις εντάσεις αλλά επίσης απειλούν συνεχώς την ασφάλεια και την ασφάλεια των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και παρεμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών υπηρεσιών σε όλους τους πληθυσμούς του κράτους Rakhine.
Οι INGOs που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια λειτουργούν με την έγκριση της κυβέρνησης της Μυανμάρ και παρέχουν βοήθεια που βασίζεται μόνο στις ανάγκες και την ευπάθεια. Προσφέρουμε και παρέχουμε τη βοήθειά μας στους πιο ευάλωτους και άπορους με ανεξάρτητο, ουδέτερο και αμερόληπτο τρόπο. Δεν προσχωρούμε σε κανένα συμβαλλόμενο μέρος σε σύγκρουση, ούτε κάνουμε διακρίσεις στη βοήθεια μας σε σχέση με τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε συντονισμό με την Ένωση και τις κρατικές κυβερνήσεις και σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τις τοπικές κοινότητες.
«Δεν προσχωρούμε σε κανένα συμβαλλόμενο μέρος σε σύγκρουση, ούτε κάνουμε διακρίσεις στη βοήθεια μας σε σχέση με τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. »
Οι INGOs προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας για στέγαση, ύδρευση και υγιεινή, καθώς και την παροχή υπηρεσιών διατροφής  και υγείας για τους πληγέντες και τους εκτοπισμένους. Οι INGOs βοήθησαν επίσης τις κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία κατά τη διάρκεια των πλημμυρών και των κυκλώνων, παρέχοντας βοήθεια διάσωσης και ενισχύοντας την ικανότητα της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών να αντέξουν καταστροφές.
Πολλές INGOs εργάζονται επίσης σε προγράμματα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης για όλες τις κοινότητες του κράτους Rakhine. Για πολλά χρόνια, οι INGOs συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση Rakhine για την ανάπτυξη υποδομών υγείας, τη στήριξη της γεωργικής και οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρη την πολιτεία. Η επίτευξη βιώσιμης ειρήνης και ανάπτυξης στην Rakhine είναι δυνατή μόνο με την αντιμετώπιση των πολύπλοκων και μακροχρόνιων ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών αναγκών όλων των κοινοτήτων του κράτους.
Η κοινότητα των INGO αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Μιανμάρ ως πρωταρχικό φορέα που πρεπει να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη Μιανμάρ. Σε αυτή τη στιγμή κρίσης, καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την πρόσβαση σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών σωτηρίας και να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των ανθρωπιστικών εργαζομένων που παρέχουν βοήθεια στις πληγείσες κοινότητες.
Υπογράφοντες
Γιατροί του Κόσμου
Κοινοπραξία Ολλανδικές ΜΚΟ
Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων
Δανικού Συμβουλίου Προσφύγων
Oxfam
CARE International
Διεθνές Σχέδιο
Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης
Διεθνής αρωγή
Δράση Contre La Faim
Σώστε τα παιδιά
Λουθηρανική Παγκόσμια Ομοσπονδία
Solidarités International
Malteser International
World Vision International
Έλεος Σώμα
Εκκλησία για τη Σουηδία

Στην επιστημονική διημερίδα του κλάδου “Τέχνη και Ψυχιατρική” της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε βρέθηκαν στις 4 Νοεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου με εκπροσώπους τον Συντονιστή Πεδίου στη Λέσβο Δημήτρη Παπανδρέου και τον Διαπολιτισμικό Μεσολαβητή του κλιμακίου μας στο νησί Mohamad Ali Jadalla.
Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν τον πολύμορφο χαρακτήρα των ορίων και των δυνατοτήτων της ανθρωπιστικής δράσης στα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων καθώς και την καταλυτική σημασία της διαπολιτισμικής μεσολάβησης, παρουσιάζοντας παραδείγματα και εμπειρίες μέσα απο τη δράση του Κλιμακίου της οργάνωσης στη Λέσβο.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους Ελληνες ακρίτες!
Στο πλαίσιο πρωτοβάθμιου ιατρικού ελέγχου στους κατοίκους άγονων νησιών του Αιγαίου, ενισχύουμε την παρουσία μας στη Σύμη και στη Χάλκη από τη Δευτέρα 6.11.2017 έως και την Παρασκευή 10.11.2017.
Κλιμάκιό μας, αποτελούμενο από Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Οφθαλμίατρο, Γυναικολόγο, Ψυχίατρο και Νευρολόγο, θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας στους κατοίκους των ακριτικών αυτών νησιών που στερούνται ιατρικής φροντίδας, διασφαλίζοντας πως η υγεία είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα