Τη Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία καθορίζονται οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, του μηνός Μαϊου 2016, λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.
Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΝΑΤ, κ.λπ.) θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.