Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Η λαγάνα και η παράδοση για την Καθαρά Δευτέρα

Μια ιδιαίτερη νόστιμη γεύση που χαρακτηρίζει το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας με το μικρό σε πάχος και πλατύτερο σε μέγεθος πασπαλισμένο με σουσάμι πάνω και κάτω μέρος του, είναι η πατροπαράδοτη λαγάνα η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας για τη Μεγάλη Σαρακοστή.

Η συνταγή, βέβαια της λαγάνας στο διάβα των αιώνων έχει κάνει τις παραλλαγές της καθόσον η παράδοση την θέλει να παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, να είναι άζυμος άρτος, ονομασία η οποία προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον” που ήταν μια πλακωτή ζύμη παρασκευασμένη από αλεύρι και νερό.

Επάρκεια σε θαλασσινά σε όλα τα καταστήματα πώλησης προϊόντων αλιείας και με τις ψαρόβαρκες την ημέρα αυτή να… ξεκουράζονται μετά από πολυήμερη αλίευση για να είναι πλούσια σε είδη η αγορά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα