Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, μέσω ανακοίνωσής της, θίγει το ζήτημα των πολύημερων διακοπών νερού στον δήμο, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κατάσταση στη δημοτική αρχή αλλά και στις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες δεν καταβάλλουν προσπάθειες για να λυθεί το ζήτημα – σύμφωνα με την ίδια.
Ειδικότερα, αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες αρκετές περιοχές του Δήμου έχουν μείνει -πάλι- χωρίς νερό. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για το απαράδεκτο γεγονός, τόσες οικογένειες σε ολόκληρες περιοχές να μένουν παντελώς χωρίς νερό, για τόσο πολλές μέρες.
Δυστυχώς ο «έξυπνος δήμος» του 2022, δεν μπορεί να λύσει ούτε το ζήτημα της συνεχούς παροχής νερού στους κατοίκους του!».
Όπως αναφέρει δεν πρόκειται για μια καινούρια κατάσταση, ωστόσο «οι δημότες έρχονται αντιμέτωποι συνεχώς με τα φουσκωμένα τιμολόγια του νερού, το οποίο δεν είναι καν πόσιμο. Τα λαϊκά νοικοκυριά ασφυκτιούν από τις πολυήμερες διακοπές στην παροχή νερού, από την αγορά και εγκατάσταση δεξαμενών, που κι αυτές για να τις γεμίσουν καταλήγουν να πληρώνουν βυτία από 50 έως 100 ευρώ. Την ίδια ώρα, σε συνθήκες που η ακρίβεια καλπάζει, χρυσοπληρώνουν και τις εταιρείες του εμφιαλωμένου νερού, για να μπορούν να έχουν πόσιμο νερό».
Σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση «τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής αλλά και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων που διαχρονικά αποδέχονται την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων -όπως και της ΔΕΥΑΗ- ως ανώνυμες εταιρίες που ως τέτοιες, λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος. Η ΔΕΥΑΗ (όπως και ο Δήμος), υποταγμένη στις κυβερνητικές πολιτικές- παραμένει υποστελεχωμένη, με τους λιγοστούς εργαζόμενους να καταβάλουν προσπάθειες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Σε αυτούς τους εργαζόμενους πάει τώρα η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, να φορτώσουν την ευθύνη για την αργοπορία αποκατάστασης των βλαβών», ενώ συμπληρώνει πως «τα βασικά λαϊκά αγαθά όπως το νερό, δεν μπορεί να αποτελούν εμπόρευμα ούτε να δίνονται με το σταγονόμετρο».
Τέλος, υπενθυμίζει πως η ίδια έχει επανειλημμένα αναδείξει τις αιτίες των προβλημάτων υδροδότησης και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως «πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού στην ΔΕΥΑΗ, με μόνιμη σχέση εργασίας και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για δίκτυο υψηλής πίεσης, για παροχή πόσιμου νερού που θα καλύπτει τις ανάγκες των νοικοκυριών και δεν θα αποτελεί εμπόρευμα.
Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση, συνολικής αλλαγής πολιτικής, μπορεί να δοθούν φιλολαϊκές λύσεις».