Με την παρουσία του δεσπότη μας, κ. Δαμασκηνού και του δημάρχου Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη, την Κυριακή 11 του Φεβρουαρίου, στον φιλόξενο χώρο της Κρητικής Εστίας, στην οδό Στράβωνος στο Παγκράτι, έκοψε την πίτα της η Ομοσπονδία Αποκορωνιώτικων Σωματείων.
H παρουσία κατ’ αρχήν των μελών – εκπροσώπων των Αποκορωνιώτικων Σωματείων της Αττικής υπήρξε αθρόα.
Επίσης, στην εκδήλωση προσήλθαν και πλήθος κρητικών και μη, φίλων της Ομοσπονδίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εισαγωγή – χαιρετισμό – του προέδρου κ. Τερεζάκη. Παράλληλα δε, απαρίθμησε και τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας στην Κρήτη.
Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου κ. Κουκιανάκη, που μας έκανε έναν πρόχειρο απολογισμό των σημαντικών έργων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος στον Αποκόρωνα.
Από εκείνα που ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης, θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό -και σαν άνθρωπος της επαγ. εκπαίδευσης- είναι εκείνο της ίδρυσης του ΙΕΚ Αποκορώνου, χωρίς να μειώνω και το καταδυτικό πάρκο που είναι, θα έλεγα, μια πρωτουπία για την Κρήτη.
Μας ανέλυσε επίσης και τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την πραγματοποίηση των έργων, και ζήτησε από μας να ενθαρρύνουμε τη μεγάλη προσπάθειά του.
Χαρακτηριστικά μας ανέφερε την περίπτωση των 12 πιστοποιημένων Ελαιουργείων στο Αποκόρωνα που παράγουν επτά χιλιάδες τόνους ελαιόλαδο. Παράλληλα, όμως, παράγουν και 46 χιλιάδες τόνους νερόλαδα που θα πρέπει να διαχειριστούν!
Ο δεσπότης μας κ. Δαμασκηνός στη συνέχεια μάς απήφθυνε ευλογία και χαιρετισμό. Τα λόγια του Δεσπότη μας ήταν λόγια του Ευαγγελίου! Λόγια του Χριστού και της Αγάπης, που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο -ειδικά αυτή την εποχή- δρόμο της ζωής.
Ο πρόεδρος των Φρεδιανών κ. Μακρυδάκης, και μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, έδωσε τα φετινά βραβεία στα Φρεδιανάκια που πέτυχαν φέτος στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ο π. Λεωνίδας Ηλιάκης, μας εντυπωσίασε στη συνέχεια με το τεράστιο έργο… που επιτελεί με την Α και Β Κιβωτό, στον Βάμο του Αποκόρωνα.
Επιστέγασμα της προσπάθειάς του είναι το πρώτο βραβείο που πρόσφατα πήρε για το παραγόμενο χαρουπόμελο, με την απίθανη γεύση και άρωμα, απο πλειάδα σεφ!
Στο τέλος η Ομοσπονδία παρέθεσε μπουφέ, με πλούσια εδέσματα!