Κύριε διευθυντά,
αλήθεια ποιους απασχολεί σήμερα η καταστροφή που συντελείται στον Πλανήτη μας, στους τομείς της ΠΑΝΙΔΑΣ και ΧΛΩΡΙΔΑΣ, που αποτελούν τους πυλώνες της ζωής στον Πλανήτη! Λίγο ασχολούνται οι οικολόγοι, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συχνά αναδεικνύουν τα φαινόμενα που εξαιτίας κακών χειρισμών και παρεμβάσεων του ανθρώπου, άλλαξαν τις ισορροπίες, αναγκαίες για τη σωστή πορεία του πλανήτη.
Ελάχιστα εισακούονται οι φωνές τους, από τους ασκούντες την εξουσία που διαχειρίζονται ολόκληρο τον Πλανήτη. Με κυρίαρχο ενδιαφέρον απ’ αυτούς, οι νέες τεχνολογίες που τις προωθούν, γιατί τους προσφέρουν ΚΕΡΔΗ. Όμως συμβάλλουν πρωτίστως στην ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ του μέσου πολίτη, αφού η ρομποτοποίηση σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστά τον άνθρωπο.
Εάν ένας μέσος πολίτης ο οποίος έζησε και μεγάλωσε στην ύπαιθρο και σήμερα ζει στον αστικό χώρο της χώρας, επισκεφθεί τους τόπους που έζησε και είχε εργασθεί στον πρωτογενή τομέα, είναι αδύνατο να μην αισθανθεί κατάθλιψη και δέος απ’ αυτό που θα αντικρίσει.
Από την Πανίδα: Άγρια ζώα, πτηνά (πουλιά) ίσως να μη συναντήσει ΚΑΝΕΝΑ, που παλιά αποτελούσαν συμπλήρωμα της διατροφής των κατοίκων. Από τη χλωρίδα με τις εκατοντάδες ειδών φυτών, ειδικά οπωροφόρων δένδρων, θα είναι πολύ τυχερός να βρει κάποιο. Φρούτα και λαχανικά και άλλα προϊόντα (αμύγδαλα, κάστανα, καρύδια κ.λπ.). καθημερινά τουλάχιστον ένα φορτηγό αυτοκίνητο από κάθε χωριό φόρτωνε αυτά τα προϊόντα για την πόλη. Σήμερα, αυτά θα τα βρούμε στα Σούπερ Μάρκετ. Τα περισσότερα να έχουν ταυτότητα αλλοδαπού (Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο κ.λπ.). Φυσικά η γεύση και το άρωμα απ’ αυτά, απουσιάζει. Τα περισσότερα χωριά της ενδοχώρας είναι σχεδόν έρημα, σε αρκετά οι κάτοικοι μετριώνται στα δάκτυλά μας. Οι περισσότεροι να κυκλοφορούν με μπαστούνια, ακόμα και με Πι. Μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά αυτά είναι τετράποδοι (αρουραίοι) που φροντίζουν «καταλλήλως» τις κατοικίες έρημες, ημηέρημες αλλά και κανονικές.
Δεν αναφέρω πράγματα που φέρουν έστω και την παραμικρή υπερβολή. Είναι πραγματικότητα. Ήδη έχει απολεσθεί ένα μεγάλο μέρος της υπαίθρου, ειδικά της ορεινής, που σε δύσκολες εποχές, ειδικά στους πολέμους, πλουσιοπάροχα μας έδιδε άφθονη και αγνή τροφή. Εκεί έσφυζε η ζωή. Από το περίσσευμα των αγαθών προμήθευε όλα τα αστικά κέντρα. Εισαγωγές από ξένες χώρες ήταν ανύπαρκτες. Στα χωριά αυτά αναπτύχθηκε η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η ΑΝΘΡΩΠΙΑ που σήμερα πήγαν όλα περίπατο. Καλό το ηλεκτρονικό σύστημα, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής, το νέο ερχόμενο, Νοηματική! Όλες αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να δώσουν ζωή στα χωριά όπως παλιά ή έστω και λίγη! Να ξαναδώσουν ζωή στην Πανίδα και Χλωρίδα! Να ξαναφέρουν την αλληλεγγύη – συντροφικότητα, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ! Να μειώσουν τη φτώχια, αφού σήμερα τα 3/5 του πλανήτη ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας και δυστυχώς το χάσμα αυτό αυξάνεται. Ποια από όλες τις επιτεύξεις της τεχνολογίας θα μπορέσει να βοηθήσει τον Πλανήτη να επανέλθει στις αναγκαίες ισορροπίες που απαιτούνται, ώστε να πορευθεί ομαλά χωρίς να χρειάζεται να μας στέλνει μηνύματα υπό τύπων ακραίων φυσικών καταστροφών! Εάν συνεχίσουμε και αδιαφορούμε, δεν θα συνεχίσει να μας στέλνει αυτά τα μηνύματα. Θα μας στείλει την ολική καταστροφή! Γιατί οι αντοχές του θα ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δημήτριος
Κωνσταντουδάκης
Εφευρέτης