Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop το οποίο έγινε στο Άμστερνταμ, με την συμμετοχή όλων των σημαντικών Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων με κύριο αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας και τη γαστρονομία, άξονες στους οποίους η Κρήτη παραδοσιακά έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η διατροφή αποτελεί ένα από σημεία που προσελκύουν τους Ολλανδούς στο νησί, αφού γενικά οι κάτοικοι από τις Κάτω Χώρες και ειδικά οι Ολλανδοί «λατρεύουν» Κρήτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι του τουρισμού αλλά και bloggers και influencers που πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στις προσωπικές (Β2Β) συναντήσεις εργασίας που είχαν με τους εκπροσώπους του νησιού.
Όπως σημειώνεται, εκτός τις πολύ σημαντικές Β2Β συναντήσεις, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με την θεματική αρχιτεκτονική της γύρω από τον Τουρισμό και την ποικιλομορφία της. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων Εμμανουήλ Βολικάκης. Ο Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Μια Περιφέρεια, όπως η Κρήτη μας, που συγκεντρώνει πάνω από το 30% των ξενοδοχείων πολυτελείας όλης της Ελλάδας και παράλληλα είναι παγκόσμια γνωστή για την Γαστρονομία και ακόμα πιο πέρα την Κρητικής Δίαιτα, χαίρεται πάρα πολύ σε τέτοιες διοργανώσεις αφού ουσιαστικά παρουσιάζει το DNA της, αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί. Μερικές φορές, ο ίδιος ο προορισμός κάνει εύκολη τη δουλειά μας και εμείς απλά παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματά του».