Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η ταυτότητα μιας κοινωνίας στο… πιάτο

Πλήθος στοιχείων για τον πολιτισμό, τις αρετές αλλά και τις αδυναμίες μιας κοινωνίας, αποτυπώνονται στη γαστρονομική παράδοση κάθε περιοχής. Την ίδια στιγμή, ξεχασμένα τρόφιμα, γεύσεις και αρώματα, έρχονται ξανά στο προσκήνιο για να καταλάβουν μια θέση στο τραπέζι των σύγχρονων κοινωνιών.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, στο 4ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας που ξεκίνησε το Σάββατο στα Καράνου του Δήμου Πλατανιά.
Το θέμα των φετινών εργασιών ήταν «Δημητριακά: γνωστά, ξεχασμένα και χαμένα» με έλληνες και ξένους αρχαιολόγους, ανθρωπολόγους, γεωπόνους και άλλους επιστήμονες, αλλά και εραστές της κουζίνας, να αναλύουν και να συζητούν για την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Δευτέρας


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα