Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης «καταγγέλλει το νέο όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση στις συμβολικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα –και στα Χανιά- και σκοπό είχαν να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, του δολοφονημένου Αλ. Γρηγορόπουλου».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «απέναντι σε αυτές τις εκδηλώσεις η κυβέρνηση απάντησε με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, καταστολή, παρεμπόδιση και προσαγωγές. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως καμιά έγνοια δεν έχει η κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία, για τη διαχείριση της οποίας έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού με τη λογική ¨κόστους – οφέλους¨ θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ενώ επισημαίνεται ότι «ο στόχος της κυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση είναι προφανής! Με πρόσχημα την πανδημία επιδιώκει να μπει «φίμωτρο» στο λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου και μονιμοποιώντας πρακτικές αυταρχισμού και καταστολής».
Τέλος επισημαίνεται ότι «η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό να καταδικάσει το νέο όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Απαιτούμε την άμεση παύση όλων των διώξεων και τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων»