Παρουσία πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών εκδήλωση με θέμα “Η Τέχνη του Ρυθμού αγκαλιάζει τις ευάλωτες ομάδες”.
Σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα μέλη από τους κύκλους του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση” που φέτος συμπλήρωσε 5 χρόνια και αφορούσε κυρίως εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες που έδειξαν ενδιαφέρον να εμπλακούν στη διαδικασία της τέχνης και της μουσικής.
Οπως επεσήμανε ο μουσικός Γιάννης Παπατζανής που είχε τον συντονισμό, τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του προγράμματος, ένας από τους στόχους ήταν να προκύψουν και ερευνητικά αποτελέσματα σε ότι αφορά στον αυτισμό και στο πώς μπορεί να βοηθήσει η μουσική στην εκπαίδευση ειδικά σε παιδιά με αυτισμό.
«Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμπράττουμε με πολλούς κοινωνικούς φορείς της πόλης, όπως ο Σύλλογος Ορίζοντας, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, O Άλλος Άνθρωπος, Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, Σύλλογος ASBERGER, Συνάνθρωπος Ομάδα Στήριξης και Κοινωνική Κουζίνα τα οποία πλαισίωσαν την σημερινή εκδήλωση με ενημερωτικό υλικό” σημείωσε.
Στον α’ κύκλο ακούστηκε μουσική από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, ακολούθως τραγούδια από τη βόρεια Ελλάδα και η εκδήλωση συνέχισε με μουσική από το πρώτο αρχαιοελληνικό κομμάτι που υπάρχει και λέγεται σείκιλος μέχρι μεσαιωνικά κομμάτια, μπαρόκ μουσική για να ολοκληρωθεί με ένα κρητικό παραδοσιακό τραγούδι.
Η δράση, στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Δερμιτζάκης στο ούτι και Άκης Πιτσάνης στο βιολί, διεξήχθη με τη μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.