Η Ιαπωνία δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη συμφωνία για το κλίμα που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015 ήταν “λυπηρή” και ότι η αλλαγή κλίματος απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
“Η Ιαπωνία πιστεύει ότι η ηγεσία των ανεπτυγμένων χωρών είναι εξαιρετικής σημασίας (σε θέματα κλίματος), και η σταθερή εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού είναι κρίσιμη υπό αυτή τη σκοπιά”, είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα είπε σε συνέντευξη τύπου ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργαστούν στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.