Το θαύμα της οικονομικής ανάταξης δεν γίνεται επειδή οι κυβερνώντες συνεχίζουν την πεπατημένη, με το να παρουσιάζουν δηλ. μηδαμινά στοιχεία αύξησης των ποσοστών απασχόλησης, ούτε επειδή η Αντιπολίτευση εκπονεί τα συνήθη νέα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Πολύ περισσότερο είναι η θέληση των πολιτών που αλλάζει τα δεδομένα, αν πραγματικά υπάρχει και δεν έχει αντικατασταθεί από την οκνηρία.
Καθημερινά βλέπουμε πλέον ότι οι δηλώσεις επεκτείνονται σε όλους τους τομείς, πως η νέα εποχή τάχα ξημέρωσε ήδη για την Ελλάδα και πως όσοι μιλούν περί του αντιθέτου δεν είναι παρά κακοπροαίρετοι. Καθημερινά ο φιλικά προς την κυβέρνηση Tύπος μιλά για νίκες που έχουν κατακτηθεί και πόντους που έχουν κερδηθεί.
Oλοι αυτοί μιλούν για το θαύμα εν μέσω λιτότητας, για το κουράγιο της κυβέρνησης που δεν πτοείται από τις διαδόσεις και τα κουτσομπολιά. Αλλά και η αντιπολίτευση δεν ακολουθεί διαφορετικό δρόμο, αφού οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν και τα υπόλοιπα ανήκουν σε αυτούς που σύντομα θα παραδώσουν, λέει, τα εξουσιαστικά σκήπτρα. Τίποτε περισσότερο παρά μια ίδια γεύση από τα παλιά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.