Μια διαφορετική ξενάγηση στη Χαλέπα, μέσα από γεύσεις και αρώματα της πολυπολιτισμικής ιστορίας της, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, όπου ο σεφ Ιωσήφ Πετρώφ πρόσφερε brunch (breakfast and lunch) εμπνευσμένα από τα μνημεία και το παρελθόν της ιστορικής συνοικίας.
Γεύσεις με στοιχεία από ελληνική, γαλλική, ρωσική και βρετανική κουζίνα που παραπέμπουν σε εμβληματικά κτήρια της Χαλέπας όπως το Γαλλικό και Βρετανικό Προξενείο, τα Ταμπακαριά και η Οικία Βενιζέλου αλλά και πιο προσωπικές μνήμες του σεφ Πετρώφ που έχει μεγαλώσει και ζει στη Χαλέπα, σερβίρονταν μαζί με δροσερά κοκτέιλ ή επιλεγμένα κρασιά.
Συνοδοιπόροι του σεφ Πετρώφ σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι είναι ο Pastry Chef Μάριος Δρακάκης που επιμελείται τα γλυκά, ο Αλέξης Φίνος που έχει την ευθύνη των Cocktails, η Εύη Ντουράκη από το οινοποιείο Ντουράκης και η Καρίνα Κοστιουτσένκο που κάνει την “ξενάγηση” στα κρασιά.
«Φέτος προσθέσαμε στα πιάτα κι άλλα μνημεία αλλά και αναμνήσεις από το δικό μου σπίτι», σημείωσε ο κ. Πετρώφ μιλώντας στα “Χ.ν.”, ενώ ανέφερε ότι η αρχική σκέψη ήταν μέσα στο εορταστικό κλίμα οι γεύσεις σε συνδυασμό με την ιστορία της συνοικίας, να αποτελέσουν μια αφορμή για συνεύρεση και “μοίρασμα” των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι.
Παράλληλα, ο κ. Πετρώφ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους ανθρώπους του Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου που αγκαλιάζουν αυτά τα εγχειρήματα.
«Η Χαλέπα φημίζονταν για την πολυπολιτισμικότητά της και για την αρχοντιά της. Ήταν ένα κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων κι αυτά τα στοιχεία θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση», επεσήμανε ο κ. Πετρώφ.
Να σημειώσουμε ότι το γαστρονομικό event συνεχίζεται και αύριο Κυριακή 11:00-13:30 και 13:30-16:00. Κρατήσεις τηλεφωνικά ή με SMS στα τηλέφωνα: 6986669925 και 6978111251.