Οι δημοσιευόμενες “ειδήσεις” του παρελθόντος έχουν μια χρονολογική αταξία. Αρχίζουν από το 1866 έτος, κατά το οποίον άρχισε η τριετής εξέγερσις της Κρήτης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία επέβαλε νέες καταπιέσεις στους ελληνικούς πληθυσμούς και στην Ευρώπη φούντωσε το φιλελληνικό ρεύμα.
H “Πρωΐα” του 1898 αναφέρεται στον ισπανοαμεριακνικό πόλεμο του 1898 και στην συμμετοχή Ελλήνων στο ναυτικό των ΗΠΑ ενώ ο ΑΣΤΗΡ της 1.12.1922 αναφέρεται σε αγνοούμενους αξιωματικούς της Μικρασιατικής εκστρατείας.
ΑΙΩΝ, 17.2.1866: Εν τη Αυρηλία της Γαλλίας οι μαθηταί του Λυκείου παρέστησαν κατά τας απόκρεω του έτους τούτου, τας τραγωδίας του Σοφοκλέους και Ευριπίδου ελληνιστί. Δεν είναι άρα γε προσβλητικόν κατά τι εις ημάς τους Ελληνας οι ξένοι να διδασκωσι τα αριστουργήματα των προγόνων μας και ημείς να τα περιφρονώμεν, ούτε καν αναμιμνησκόμενοι τούτων;
ΠΡΩΪΑ 23.5.1898: Αναγιγνώσκομεν εις την “Ατλαντίδα” της Νέας Υόρκης. Εν τη συμπλοκή του τορπιλοβόλου “Winslow” μετά των πυροβολείων της Καρδενάς εν Κούβα ο εν τω τορπιλοβόλω υπηρετών Ελλην Ιωάννης Βαρβέρης βληθείς υπό ισπανικής οβίδος κατά τον λάρυγγα εξέπνευσεν επί του καταστρώματος [..] Ο Βαρβέρης καταγόμενος εκ Σμύρνης, ήγε το εικοστόν πέμπτον έτος της ηλικίας του […] Μεγαλοπρεπής εγένετο η κηδεία των πρώτων θυμάτων του πολέμου εν Κευ – Ουέστ. Το φέρετρον εν τω οποίω είχε κατατεθή το σώμα του Ελληνος Βαρβέρη εκαλύπτετο υπό αμερικανικής σημαίας και ανθέων. Ετερος έλλην ο Ιωάννης Μιχαήλ, πυροβολητής επί του θωρηκτού “Ιόβα” εκ Κωνσταντινουπόλεως, καταγόμενος, σοβαρώς ετραυματίσθη κατά τον βομβαρδισμόν του Αγίου Ιωάννου εν Πόρτω-Ρίκω […]
ΑΣΤΗΡ 1.12.1922: Και άλλος κατάλογος αξιωματικών και οπλιτών, φονευθέντων κ.λπ. 13ης Μεραρχίας, Αγνοούμενοι αξιωματικοί… Μ. Φριζής και Ιωαννίδης Ανθυπολοχαγοί.