Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2024

Ημέρα επιστήμης και τεχνολογίας

Ερώτηση 1η: Καλλιτέχνες ή εφευρέτες;
Τελικά, συγκρίνοντας προσεχτικά τα υπέρ και τα κατά, έδωσα την απάντηση: Οι καλλιτέχνες και οι εφευρέτες έχουν έναν κανόνα που λειτουργούν. (Δηλαδή) ξεκινούν με την ιδέα που αφού την δουλέψουν λίγο με την λογική τους, θα την αναλύσουν και αφού την επεξεργαστούν (ως προς τα υλικά που θα χρειαστούν) τέλος ξεκινούν την δημιουργία της υλοποίησης της αρχικής ιδέας.

Ερώτηση 2η: Γιατί μπέρδεψα τώρα τους δημιουργούς της Τέχνης (μουσικούς, συνθέτες, ζωγράφους, ποιητές, λογοτέχνες, γλύπτες, κτλ.) με τους δημιουργούς υψηλής τεχνολογίας, τους εφευρέτες της ρομποτικής, της εικονικής πραγματικότητας και γενικά των ευφυέστατων εφαρμογών πολυμέσων της ενέργειας και αεροναυπηγικής από φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης;
Και απαντώ:
α) Η λέξη κλειδί του Αρχιτέκτονα Λε Κορμπυζιέ ήταν: “ΑΝΘΙΣΗ” τόσο του ατόμου, όσο και του χώρου και της ολότητας που το περιβάλλει, όταν ανοίγει την δημιουργική ευφυΐα του.
β) είναι κοινό μυστικό των ανθρώπων που η ΘΕΙΑ κλήση (Θεϊκή) τους όρισε να είναι πρέσβεις της Μη χρήσης βίας, για την αρμονική διαβίωση όλων των ζώντων… (ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας) σ’ ένα περιβάλλον υγιές με την σύλληψη νέων ιδεών. Ακολουθώντας το πρόγραμμα που επιμελήθηκε την οργάνωση η κα Θέλμα Μαυρίδου, πέρασα απ’ όλα τα περίπτερα.
1) Space Laboratory: Satellites drones με ρομποτικές επιδείξεις και τις εφαρμογές ευφυών συστημάτων και ρομποτικής από την ομάδα του καθηγητή: Παναγιώτη Παρτσινέλου, και με ξεναγούς τους φοιτητές: Πάνο, Σωτήρη, Άγγελο, Ιάκωβο, έφθασα στο Αρχιτεκτονικό τμήμα του καθηγητή κ. Καραμανέα και με έκπληξη είδα τις ιδέες δύο φοιτητριών, την Ξανθίππη και την Άννα να έχουν μια μελέτη τους στο πώς βλέπουν το Κουμ – Καπί διαμορφωμένο. Στον 1ο όροφο ξεχώριζε το ΔΙΑ-STEΑM-A από το εργαστήριο Μεταβαλλόντων ευφυών περιβαλλόντων, και διανεμημένη εικονική πραγματικότητα. Επίσης ο καθηγητής κ. Σταυρουλάκης από το εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης μάς “έδειξε” πώς η πτήση των αρπακτικών πουλιών επηρεάζει την… Αεροναυπηγική. Ο κάθε καθηγητής, στον τομέα του, κατόρθωσε να συλλέξει την ομάδα του σαν ένας τέλειος διευθυντής ορχήστρας δίνοντας έτσι την ευκαιρία να προωθηθούν νέοι και νέες επιστήμονες, εφευρέτες, ευφυέστατοι, στον ταραγμένο και αυτοκαταστροφικό κόσμο μας, αλλάζοντάς τον προς το καλό, το ωφέλιμο, το τίμιο, το ευγενές και το ειρηνικό, στο άσβεστο πυρ του Ζωοδότου Άλματος. Μάς τιμούν οι νέοι εφευρέτες Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα