Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024

“Integral element” στο Theatre 73100

Τι µπορεί να σηµαίνει ένα εργασιακό 8ωρο σε µια πολυεθνική εταιρεία; Και µέχρι πού µπορεί να φτάσει η επίδραση ενός “τοξικού” εργασιακού περιβάλλοντος στη ζωή ενός ανθρώπου; Μήπως, στις διαπροσωπικές σχέσεις; Στις βαθύτερες επιθυµίες ή µέχρι και τα όνειρα; Η θεατρική παράσταση “Integral element” που παρουσιάζει αυτές τις ηµέρες στο Theatre 73100 η οµάδα “Ανάµεσα στο Φως και τη Σκιά”, επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήµατα συνδυάζοντας το βιτριολικό χιούµορ µε µια βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση.

Η παράσταση έκανε πρεµιέρα την περασµένη Πέµπτη και συνεχίζεται 25, 26, 30, 31 Μαϊου και 1, 2 Ιουνίου (ώρα έναρξης των παραστάσεων 21:00) στο Theatre 73100.

«Η παράσταση αυτή γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν έκανε ένα ανοιχτό κάλεσµα η Πειραµατική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Τότε κοιτάζοντας τις σηµειώσεις µου, είχα εντοπίσει ένα κείµενο του Βασίλη Κιµούλη µε τίτλο “Πολυεθνικές” που µού είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Επικοινώνησα µαζί του και του ζήτησα την άδεια να το χρησιµοποιήσουµε στην πρότασή µας, όπως και έγινε. Στη συνέχεια αυτό το κείµενο εµπλουτίστηκε και µε άλλα κείµενα του Μπρεχτ, της Μήδειας του Ανουίγ κ.ά.», εξηγεί η Ρούσσα Μαρκάκη που έχει την ευθύνη της σύλληψης, δραµατουργίας και σκηνοθεσίας της παράστασης.

Το έργο, όπως λέει στις “διαδροµές”, µιλάει για την κατάσταση που επικρατεί σε µια πολυεθνική εταιρεία και πως οι συνθήκες εργασίας επηρεάζουν όχι µόνο το κοµµάτι της δουλειάς του κάθε εργαζοµένου, αλλά συνολικά και τη ζωή του: τις σχέσεις του µε την οικογένειά του, τη γυναίκα ή τον άνδρα του, τα παιδιά του, τους φίλους του κ.λπ.

«Ουσιαστικά βλέπουµε τον καταλυτικό ρόλο που παίζει η δουλειά και τον αντίκτυπο που µπορεί να έχει αυτή σε όλες τις πτυχές της καθηµερινής ζωής ενός ανθρώπου», αναφέρει η Χανιώτισσα σκηνοθέτις και ηθοποιός.

Μία επίδραση που συχνά µετατρέπεται σε µία καταπιεστική δύναµη επιθυµιών και ονείρων, εξαναγκάζοντας σε αλλεπάλληλους συµβιβασµούς τον άνθρωπο – εργαζόµενο.
Άραγε υπάρχει έξοδος από αυτή τη -γνώριµη σε πολλούς- καθηµερινή δυστοπία; «Με κάποιο τρόπο πρέπει να υπάρξει µια έξοδος. Πρέπει να βγούµε έξω από αυτό το πράγµα αν θέλουµε να συνεχίσουµε να νιώθουµε ως άνθρωποι και να λειτουργούµε ως τέτοιοι», απαντά η κα Μαρκάκη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείµενο: Βασίλης Κιµούλης
Σύλληψη, ∆ραµατουργία, Σκηνοθεσία: Ρούσσα Μαρκάκη
Επί Σκηνής: Μιχάλης Καράκης, Βασιλική Καρυστινού, Άκης Κασιωτάκης, Κλειώ Κουτσουριδάκη, Γιώτα Παρασκευοπούλου. Πρωτότυπη µουσική: Γιώργος Λιονάκης aka Giorgio Leone
Σχεδιασµός κίνησης: Κωνσταντίνος Ρουµελιωτάκης, Ρούσσα Μαρκάκη.
Ενδυµατολογικό: Ρούσσα Μαρκάκη, εµπνευσµένο από τη διαδικασία µεταµόρφωσης του µεταξοσκώληκα.
Σκηνικό: Ρούσσα Μαρκάκη, εµπνευσµένο από τον πίνακα του Marc Chagall µε τίτλο “Έξοδος”.
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρουµελιωτάκης.
Γραφίστρια: Ευγενία Κασπαρίδου.
Teaser παράστασης: Βασίλης Μαρµαρωτής aka Bazil Van Sinner Photography.
Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Μειωµένο: 10 ευρώ.
Προτείνεται η παρακολούθηση της παράστασης από 15 ετών και πάνω.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα