21.7 C
Chania
Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025

Ισόβια σε 52χρονο για βιασμό ανήλικης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης

Σε ισόβια φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά χθες το μεσημέρι ένας 52χρονος Ρεθυμνιώτης για το βιασμό μιας 14χρονης το 2023 στην πρωτεύουσα του γειτονικού Νομού.

Η δίκη επαναλήφθηκε σε δεύτερο βαθμό χθες, καθώς πρωτόδικα ο άνδρας είχε επίσης καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Βιασμός ανηλίκου, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας της αλλά όχι και τα δεκαπέντε έτη».

Στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο 52χρονος εξανάγκασε την 14χρονη σε ασελγείς πράξεις δίχως τη θέληση της.

Ο 52χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και απολογούμενος τόνισε πως δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι πίστευε πως η πραγματική ηλικία της ήταν κοντά στα 18. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για την πρώτη πράξη του βιασμού, ενώ για την τέλεση γενετήσιων πράξεων αθωώθηκε για νομικούς λόγους.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, έτσι ώστε να “σπάσουν” τα ισόβια, ωστόσο το δικαστήριο τα απέρριψε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα