Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη γη. Ο δρόμος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασμα του χρόνου, είναι γεμάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασμού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
1 από 9

Νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού περιθάλπει τραυματισμένο στρατιώτη στο πεδίο της μάχης, στο πόλεμο της Κορέας (1951).

Συσκευή μέτρησης των διαστάσεων της κοιλιάς και έμμεσης παρακολούθησης της κύησης, από το βιβλίο ‘’Η πρακτική της μαιευτικής’’ του Clifton Edgar (1910).

Ένα από τα πρώτα μηχανήματα για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΕEG), σε νοσοκομείο της Τζώρτζια των ΗΠΑ το 1947.

Εξώφυλλο περιοδικού του 1917 για τη συμβολή των νοσοκόμων του Ερυθρού Σταυρού στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έργο του επιφανούς Αμερικανού εικονογράφου της εποχής James Montgomery Flagg.

Ασθενής με ευλογιά, μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια, στην Αγγλία του 1860, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, αν και το εμβόλιο είχε ανακαλυφθεί από το 1796.

''Laxakola: το μεγάλο τονωτικό-καθαρτικό’’: ψευδοσκεύασμα που υποσχόταν ότι θεραπεύει δυσκοιλιότητα και προβλήματα σε στομάχι, ήπαρ, νεφρούς και έντερα (Νέα Υόρκη, 1901).

Μέθοδοι ανάταξης καταγμάτων, από το βιβλίο ‘’Armamentarium chirurgicum’’ του διάσημου Γερμανού χειρουργού Johannes Scultetus, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1655.