μέρος 326o
Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη γη. Ο δρόμος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασμα του χρόνου, είναι γεμάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασμού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
Ευρεσιτεχνία οπτικού μικροσκοπίου, όπως κατετέθη στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Νέας Υόρκης το 1908.
Νοσηλευόμενοι Αμερικανοί στρατιώτες, κατά την πανδημία γρίπης του 1918, σε νοσοκομείο στο Aix-Les-Bains της Γαλλίας.
Σύστημα βελτίωσης ανωμαλιών της σπονδυλικής στήλης, από το βιβλίο “Deformities, a text book on orthopedic surgery” του Edward J. Farnum (Παρίσι, 1898).
Το ψευδοσκεύασμα “Cancer and Scrofula Syrup”, επινόησης Charles W. Mixer, για τη θεραπεία διαφόρων νόσων, ακόμη και του καρκίνου(!) (Μίσιγκαν ΗΠΑ, 1911).
Οφθαλμιατρική εξέταση, όπως απεικονίζεται στο βιβλίο “Diseases of the Eye” του Μ. Stephen Mayou (1908).
Διάφορα προσθετικά τμήματα κεφαλής, που εφαρμόζονταν για αισθητική αποκατάσταση σε τραυματισμένους στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (Αγγλία, 1918).
Τα όργανα και η διαδικασία τρυπανισμού του εγκεφάλου, από το βιβλίο “Encyclopédie ou Dictionnaire raisonné des sciences, des arts et des métiers”, του Denis Diderot (Γαλλία, 1760).
Αναπαράσταση του περίφημου αμφιθεάτρου Ανατομίας του Πανεπιστημίου της Padua της Ιταλίας (1594), στο οποίο εκπαιδεύτηκαν οι κορυφαίοι γιατροί της εποχής.
Ένα πλήρες γαλλικό εκπαιδευτικό οδοντιατρικό σετ, το οποίο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα άψογης κατασκευής γεφυρών, στεφανών, προσθετικών και πορσελάνινων δοντιών, του διάσημου κατασκευαστή Vecabe (Γαλλία, 1920).