Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη γη. Ο δρόμος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασμα του χρόνου, είναι γεμάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασμού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
Τρισδιάσταση ψηφιακή ανασύσταση του “Ανθρώπου του Σανγκίρ”, από υπολείμματα σκελετού που βρέθηκαν σε περιοχή της κεντρικής Ρωσίας. Ανήκε στο είδος Homo sapiens και έζησε πριν από 30.000 χρόνια.
Πρωτόγονη συσκευή του 1913 για τη χορήγηση αναισθητικού στα χειρουργεία της εποχής.
Πρωτότυπη αναπηρική καρέκλα του 1780, επί βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, η οποία διέθετε πολλούς έξυπνους αυτοματισμούς και ευκολίες.
Θήκη που περιείχε όλα τα νόμιμα (εκείνη την εποχή) “σύνεργα” για τη χορήγηση κοκαΐνης για θεραπευτικούς λόγους, στα μέσα του 19ου αιώνα, πριν γίνουν γνωστές οι παρενέργειές της και η πρόκληση εθισμού.
Παιδί με λεύκη, σε πίνακα του 1786. Η λεύκη είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα, που εκδηλώνεται με αποχρωματισμένες κηλίδες και περιοχές οι οποίες στερούνται μελανίνης, της ουσίας που προστατεύει το δέρμα από τις ηλιακές ακτίνες.
Συσκευή που χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς του τέλους του 19ου αιώνα στην Αγγλία, για τη μέτρηση της οξύτητας των ματιών.
Διενέργεια ακτινογραφίας το 1914 από τον Dr Maxime Menard σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ο γιατρός αργότερα έχασε ένα δάκτυλο του χεριού του από την ισχυρή ακτινοβολία των μηχανημάτων και τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας.
Ειδικά διασκευασμένο τρένο, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, για τη επιστροφή στην πατρίδα των τραυματιών πολέμου.
Οι μάσκες χορήγησης οξυγόνου τη δεκαετία του 1930 είχαν ένα μικρό πρόβλημα (που ξεπεράστηκε τα επόμενα χρόνια): κατασκευάζονταν μόνο σε μέγεθος ενηλίκων και έτσι ήταν σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν σε μωρά και μικρά παιδιά…