Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη γη. Ο δρόμος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασμα του χρόνου, είναι γεμάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασμού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
Πρακτική θεραπεία εξαρθρωμένου αυχένα, κεντρική Ευρώπη, 12ος αιώνας.
Πίνακας του 1915, του Γάλλου ζωγράφου Henri Gervex, ο οποίος αναπαριστά τη φροντίδα Γάλλων στρατιωτών, μετά τη μάχη στον ποταμό Μάρνη το 1914.
“Ο πονόδοντος”: Σατιρική απεικόνιση της δράσης πρακτικού οδοντίατρου, από τον Αγγλο γελοιογράφο Τζωρτζ Κρούικσανκ (1849).
Απεικόνιση αραβικών χειρουργικών εργαλείων του 15ου αιώνα.
Mάσκα από κασσίτερο, κατασκευασμένη να κρύψει σοβαρές αλλοιώσεις στο πρόσωπο, τραυματισμένου ανώνυμου στρατιώτη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μπιμπερό μωρού, που χρησιμοποιήθηκε στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα.
Γέννηση παιδιού στην προϊστορική εποχή, χιλιάδες χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, όπως απεικονίζεται σε πήλινο έργο τέχνης.
Η Rose και ο Paul ήταν 2 αδέλφια με “δέρμα ελέφαντα” που γεννήθηκαν από φυσιολογικούς γονείς στο Μεξικό, γύρω στο 1920.
H μοίρα τους δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την επίδειξή τους ως αξιοπερίεργα σε θιάσους της εποχής.
Ο “ηλεκτροθεραπευτικός κλωβός”, εποχής 1890-1910. Ο ασθενής έμπαινε στο εσωτερικό, ενώ στη συσκευή χορηγούνταν ηλεκτρικό ρεύμα, προκαλώντας του δυσφορία και υπερδιέγερση. Οι δημιουργοί του πίστευαν ότι αυξάνει το μεταβολισμό και θεραπεύει την υστερία…