Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγµή που έκανε τα πρώτα τουβήµατα στη γη. Ο δρόµος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασµα του χρόνου, είναι γεµάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασµού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
∆ιαφήµιση για τις Formamint, παστίλιες για το λαιµό που υποτίθεται ότι προστατεύουν από τη γρίπη, στην αγγλική εφηµερίδα Illustrated London News το 1916.
Απεικονίσεις από το βιβλίο ‘‘Fasciculus Medicinae’’, µιας συλλογής ιατρικών κειµένων του 15ου αιώνα µε µερικές από τις πρώτες γνωστές ανατοµικές ξυλογραφίες και ειδικά µε σχέδια εγκυµοσύνης.
Αιώρα ζύγισης µωρών που χρησιµοποιούσε η µαία Gwladys Llewellyn κατά τις επισκέψεις της σε νέες µητέρες, στο Birmingham της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1920.
Αναισθητική συσκευή της εταιρείας Kemp & Co, που ανήκε στον Dr John G. Lockhart. Το επιστόµιο είναι ξύλινο και συνδέεται µε το γυάλινο δοχείο µε σωλήνα καλυµµένο µε βελούδο (Εδιµβούργο, 1847).
Τµήµα άνω άκρου µηριαίου οστού, από στρατιώτη που τραυµατίστηκε από σφαίρα (βόλι) µουσκέτου (µακρού πυροβόλου όπλου), στη µάχη του Βατερλώ το 1815. Το βόλι δηµιούργησε µια βαθιά κοιλότητα, στην οποία η σφαίρα ενσωµατώθηκε πλήρως και ο στρατιώτης συνέχισε τη ζωή του.
Μάθηµα υγιεινής χεριών σε φοιτητές στο Βασιλικό Νοσοκοµείο του Εδιµβούργου, το 1890. Στον πίνακα αναγράφεται: «Η καθαριότητα είναι δίπλα στην ευσέβεια, κύριοι»!
Τα ‘‘Safe Arsenic Complexion Wafers’’ του Dr James P. Campbell, που περιείχαν δηλητήριο αρσενικό, διαφήµιζαν τις καλλωπιστικές ιδιότητές τους στο δέρµα, µέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930: «Εγγυηµένα απόλυτα ασφαλείς και ακίνδυνες για οποιονδήποτε»…
Εκπαιδευτικά µοντέλα µήτρας και εµβρύων, κατασκευασµένα από βαµµένο πηλό. Φτιάχτηκαν στην Ιταλία στα µέσα του 18ου αιώνα από τον Giovanni Battista Sandri και εκτίθενται στο µουσείο Palazzo Poggi της Μπολόνια.
Ξύλινο ανατοµικό µοντέλο του 17ου αιώνα. Το µπροστινό µέρος µπορεί να αφαιρεθεί για να φανούν τα εσωτερικά όργανα, ενώ διακρίνονται µύες και αρτηρίες. Πιθανότατα χρησιµοποιήθηκε για να διδάξει σε νεαρά παντρεµένα ζευγάρια τη φυσιολογία της εγκυµοσύνης (Μουσείο Επιστηµών Λονδίνου).