Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που έκανε τα πρώτα του βήματα στη γη. Ο δρόμος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασμα του χρόνου, είναι γεμάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασμού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
Γιατρός του Μεσαίωνα ενώ προμηθεύεται φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο της εποχής, από το βιβλίο “Das Buch der Cirugia” του Γερμανού γιατρού και συγγραφέα Hieronymus Brunschwig (Στρασβούργο, 1497).
O Robert Hooke (1635-1703), o Άγγλος επιστήμονας ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους δύο πρώτους που ανακάλυψαν τους μικροοργανισμούς το 1665, χρησιμοποιώντας ένα σύνθετο μικροσκόπιο που κατασκεύασε ο ίδιος, ήταν επίσης φιλόσοφος και αρχιτέκτονας.
Αναλυτικό σχέδιο της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519), έναν από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών.
Το χειρουργείο στο Νοσοκομείο Brooklyn Navy Yard Hospital της Νέας Υόρκης το 1900.
Χειρουργικά εργαλεία, συχνά αυτοσχέδια, που χρησιμοποιούσαν οι κουρείς-χειρουργοί κατά τον 18ο αιώνα στην Ιταλία.
Νοσοκόμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, που έχει μεταμφιεστεί προκειμένου να ευχαριστήσει το άρρωστο παιδί και να το κάνει να γελάσει, όπως απεικονίστηκε στην εφημερίδα Courier Sunday (7 Ιουλίου 1912).
Φωτογραφία ηλεκτρονικού μικροσκοπίου που απεικονίζει ιούς της ισπανικής γρίπης του 1918, που ανασυστάθηκαν σε εργαστήριο (Center for Disease Control, ΗΠΑ).
Σχέδια χειρουργικών εργαλείων του διάσημου Άραβα γιατρού, χειρουργού και χημικού Abu al-Qasim Al-Zahrawi (936-1013), 0γνωστού στη Δύση ως Albucasis ή Zahravius, που έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους χειρουργούς όλων των εποχών. Το κύριο έργο του Al-Zahrawi ήταν μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια 30 τόμων που αποτέλεσε βασικό εγχειρίδιο στην Ευρώπη για τους επόμενους 5 αιώνες, ενώ τεχνικές του εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα στη χειρουργική.
Υποδερμική σύριγγα με ανταλλακτικές βελόνες σε περίτεχνη βελούδινη θήκη, στο Παρίσι του 1860.