Οι ιατρικές πρακτικές συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγµή που έκανε τα πρώτα του βήµατα στη γη. Ο δρόµος που ακολούθησε η ιατρική στο πέρασµα του χρόνου, είναι γεµάτος από εκπληκτικές ιστορίες αυτοσχεδιασµού, άγνοιας, απάτης, πάθους ή και λάθους.
Πρωτότυπη πλάκα καλλιέργειας στην οποία ο Sir Alexander Fleming, πατέρας της µικροβιολογίας, παρατήρησε για πρώτη φορά την ανάπτυξη της πενικιλίνης (Σκωτία, 1929).
∆ιαφήµιση που εκθειάζει τα υποτιθέµενα φαρµακευτικά οφέλη που έχει το ουίσκι, επικαλούµενο µάλιστα και το ιατρικό περιοδικό British Medical Journal για επιβεβαίωση (∆ουβλίνο Ιρλανδίας, 1897).
Θάλαµος στρατιωτικού νοσοκοµείου, στην Ιαπωνία του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου.
∆ιαφήµιση για το γαλάκτωµα µουρουνέλαιου Scott’s, που εµφανίζει ένα µπακαλιάρο βάρους 70 κιλών που αλιεύθηκε στις νορβηγικές ακτές (παρέχει την ουσία). Το σκεύασµα χορηγούνταν ως τονωτικό για όλες τις ηλικίες τη δεκαετία του 1950 σε πόλεις των ΗΠΑ.
Mονοοπτικό µικροσκόπιο της γνωστής Γερµανικής εταιρείας Carl Zeiss, από νοσοκοµείο της Βαλτιµόρης των ΗΠΑ το 1898.
∆ιαφηµιστική καταχώριση του 1910 µε φαρµακείο στο Μόντρεαλ του Καναδά που το παρουσιάζει ως ‘‘Το µεγαλύτερο και πιο πολυτελώς εξοπλισµένο του είδους του στον κόσµο’’.
Κινεζικό διάγραµµα σηµείων βελονισµού που δηµοσιεύθηκε το 1686 σε γερµανικό επιστηµονικό περιοδικό, σε µια εποχή που οι θεραπευτικές τεχνικές εξωτικών χωρών και πολιτισµών προσέλκυαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Πίνακας που απεικονίζει κουρέα-χειρουργό που πραγµατοποιεί επέµβαση στο πόδι ασθενούς, στη Γερµανία του 1636, πριν το διαχωρισµό των επαγγελµάτων εµπειρικού κουρέα και επιστήµονα χειρουργού.