Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Ιστορίες αριστείας από τα Χανιά και φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις

Πολλές επιτυχίες πέτυχαν και φέτος Χανιώτες υποψήφιοι που πέρασαν στις ανώτατες σχολές της επιλογής τους, και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σημείωσαν πρωτιές σε σε πανελλαδικό επίπεδο.
Παρά τις συνθήκες καραντίνας, μέσα στις οποίες υπήρχε μόνο εξ’ αποστάσεως επαφή με το σχολείο και τους καθηγητές, οι υποψήφιοι δεν πτοήθηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο μέσα στο σπίτι για να μελετήσουν και να διαβάσουν και είδαν, τώρα, τα όνειρά τους να γίνονται πράξη.
H ανακοίνωση, χθες, των βάσεων εισαγωγής έφερε χαμόγελα σε υποψηφίους, μερικοί εκ των οποίων μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, αναφέρθηκαν στην προσπάθειά τους και τους κόπους τους, στο μεθοδικό διάβασμα, στη στήριξη από τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.
Η καραντίνα, όπως σημειώνουν, από τη μια βοήθησε σε ό,τι αφορά τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για διάβασμα, από την άλλη επηρέασε τη ψυχολογία τους.

 

ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, 1ος στη Σχολή Μηχανολόγων  Μηχανικών Αθήνας
Το είχα βάλει πείσμα

1ος πανελλαδικά στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας με 19.445 μόρια εισάγεται ο Μάνος Γιαννούλης, από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων. Ο Μάνος μιλώντας στα “Χ.Ν.” εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. « Είμαι ικανοποιημένος, δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα τέτοια βαθμολογία, όμως το είχα βάλει πείσμα. Το χρονικό διάστημα της καραντίνας λόγω πανδημίας με επηρέασε λίγο αρνητικά, ήταν μια ψυχοφθόρα περίοδος. Ωστόσο κατάφερα να συγκεντρωθώ και να διαβάσω, μάλιστα επειδή επρόκειτο για θεωρία ήταν πιο εύκολο να τα εμπεδώσω μέσω της τηλεκπαίδευσης». Για όσους δεν τα κατάφεραν σημείωσε ότι « τίποτα δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες. Με πείσμα και στόχο όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗΣ, 7ος στη Νομική Αθηνών
Οι κόποι δικαιώθηκαν

Με 19.300 ο Γιάννης Ντουντουνάκης, εισάγεται 7ος πανελλαδικά στην Νομική Αθηνών. Ο ίδιος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών του.
« Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι μια επιβεβαίωση, μια δικαίωση των κόπων και προσπαθειών μου. Είμαι χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα στη ζωή μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή της σχολής μου την οποία περιμένω να γνωρίσω» μας είπε, προσθέτοντας ότι « χρειάζεται στόχος γιατί αυτό θα είναι πάντα το κίνητρο στις δύσκολες στιγμές. Όταν έχεις στόχο από νωρίς αυτό σε βοηθάει να συνεχίζεις παρά τα εμπόδια».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Νομική Αθηνών
Δεν πετυχαίνει κανείς χωρίς προσπάθεια

Στη Νομική Αθηνών εισήχθη 13ος ο Γιώργος Γιαννούλης ο οποίος είχε συγκεντρώσει 19.275 μόρια.
Η Νομική Αθηνών ήταν η πρώτη του επιλογή και την είχε ως στόχο κατά τα τελευταία χρόνια.
Οπως ο ίδιος σημειώνει, «δεν πετυχαίνει κανείς χωρίς προσπάθεια. Ηταν ζόρικα. Υπήρχε πολύ ύλη και χρειάστηκε πολύ διάβασμα».
Κατά το διάστημα της καραντίνας, όπως μας λέει, οι υποψήφιοι είχαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και χρόνο για διάβασμα αλλά οι διαδικτυακές συνδέσεις στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης είχαν προβλήματα.
Τον ίδιο τον βοήθησε η καραντίνα ως προς τον χρόνο που μπορούσε να διαθέσει στο διάβασμα.

 

ΑΝΝΑ ΚΑΚΟΥΛΗ, Ιατρική Θεσσαλονίκης
Ένα νέο ταξίδι τώρα αρχίζει

Με 19.103 μόρια, η Άννα Κακούλη, από το 4ο ΓΕΛ, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής της, την Ιατρική Θεσσαλονίκης (21η πανελλαδικά).
Όπως μας είπε: « είμαι απόλυτα χαρούμενη, αισθάνομαι ότι ένα μεγάλο ταξίδι, μια καινούργια ζωή τώρα αρχίζει. Ανυπομονώ να μπω στη σχολή μου και να αρχίσουν τα μαθήματα». Παράλληλα τόνισε ότι: « χρειάζεται να στοχεύεις ψηλά, στοχοπροσήλωση, πρόγραμμα και να μην αφήνεις ποτέ για αύριο κάτι που μπορείς να το κάνεις σήμερα» Για τους υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν σημείωσε ότι « δεν πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να διατηρούν καλή ψυχολογία».

 

ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΜΑΝΑΚΗΣ, Ιατρική Ηρακλείου
Σημασία έχει ο στόχος

Στην Ιατρική Ηρακλείου εισάγεται ο Νίκος Τζεμανάκης με 18.319 μόρια. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα καθώς και οι δύο του γονείς είναι επίσης γιατροί. « Σημασία έχει ότι ο στόχος επετεύχθη. Η Ιατρική είναι κάτι που ήθελα από μικρός επειδή και οι γονείς μου είναι γιατροί (παθολόγος ο πατέρας και μικροβιολόγος η μητέρα)» μας λέει ο Νίκος, απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ και προσθέτει: « Ήταν μια περίεργη χρονιά λόγω της τηλεκπαίδευσης που επέβαλλε η πανδημία και δυσκόλευε την αφομοίωση της ύλης ενώ επιβάρυνε και την ψυχολογία. Υπό τέτοιες συνθήκες χρειάζεται ο επαναπροσδιορισμός των πραγμάτων, επιμονή, υπομονή, θέληση, προγραμματισμός και προσήλωση στο στόχο».

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΑ ΜΠΟΥΛΙΤΣΑΚΗ, Ιατρική Ηρακλείου
Είμαι πολύ χαρούμενη

Στην Ιατρική Ηρακλείου εισάγεται με 18.420 μόρια η Εμμανουηλία Μπουλιτσάκη, απόφοιτη του 4ου ΓΕΛ Χανίων. Πρόκειται για την σχολή πρώτης επιλογής της, όπως είπε εκφράζοντας την μεγάλη της χαρά. « Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά, ειδικά το χειμώνα που πέρασε ένοιωσα πως χάνω το στόχο μου και η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή λόγω του εγκλεισμού που επέβαλλε η πανδημία. Όμως δεν πρέπει κανείς να σταματά την προσπάθεια του, να μην τον αποσπά το τι γίνεται γύρω του. Να μην το βάζει κάτω. Άλλωστε δεν είναι η αρχή και το τέλος οι πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι απλά μια αρχή και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε».

ΜΥΡΤΩ ΠΑΡΔΑΛΑΚΗ
Ιατρική Θεσσαλονίκης
Όχι άγχος

Στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκη πέρασε η Μυρτώ Παρδαλάκη από το ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας που είχε συγκεντρώσει 18.712 μόρια.
Οπως η ίδια μας λέει, η καραντίνα τη βοήθησε καθώς «δεν μπορώ τη ρουτίνα. Το άνοιξε – κλείσε με έκανε να είμαι σε εγρήγορση».
Η Μυρτώ διάβαζε συστηματικά «χωρίς υπερβολές» και όπως εξηγεί, προσπάθησε να αποβάλει το άγχος «γιατί το άγχος δεν βοηθάει».
Την ίδια την ενδιαφέρει ο κλάδος της Ψυχιατρικής.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΖΑΚΟΥ
5η στην Οδοντιατρική ΑΠΘ
Συστηματικό διάβασμα

Η Κυριακή Καζάκου πέρασε 5η στην Οδοντιατρική ΑΠΘ.
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή.
Η ίδια είχε συγκεντρώσει 18.466 μόρια και ήταν σχεδόν σίγουρη για την επιτυχία της.
«Το διάβασμά μου ήταν συστηματικό. Η καραντίνα με επηρέασε στην ψυχολογία αλλά κοίταξα να δω τη θετική πλευρά και επικεντρώθηκα στο διάβασμα»,μας λέει.
«Από τα τέλη Γυμνασίου ήξερα ότι θα ακολουθήσω κάτι σχετικό με Βιολογία και Ιατρική και στη Β’ Λυκείου το οριστικοποίησα», τονίζει.

 

ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ
Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης
Άμα θέλεις τα καταφέρνεις

Στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης εισήχθη η Ειρήνη Φραγκιαδάκη από το 2ο Γενικό Λυκείο η οποία είχε συγκεντρώσει 18.053 μόρια.
«Ηταν η πρώτη μου επιλογή η Οδοντιατρική» μας λέει ενώ σημειώνει ότι «γενικά διάβαζα πολύ από πάντα. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας έπρεπε να ήμουν προσηλωμένη στον στόχο μου. Ηταν δύσκολα με τα φροντιστήρια κλειστά αλλά με τη βοήθεια των καθηγητών κατάφερα να γράψω έναν ικανοποιητικό βαθμό. Η οικογένειά μου με στήριξε. Ηταν δύσκολες οι συνθήκες αλλά άμα θέλεις τα καταφέρνεις».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΒΕΛΟΥΔΗΣ, ΗΜΜΥ Αθήνας
Ήταν μια ζόρικη χρονιά

Με 19.052 μόρια ο Χρήστος Τσουρβελούδης, από το 2ο ΓΕΛ εισάγεται στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Αθήνας.
Όπως μας είπε: « αισθάνομαι χαρούμενος, γιατί ήταν μια ζόρικη χρονιά για κάθε υποψήφιο. Χρειάζεται υπομονή και όταν έρθει μια δύσκολη στιγμή να μην τα παρατάς. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το τι θα κάνει ο καθένας θα το καθορίσει εκείνος».

 

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ, ΗΜΜΥ Αθήνας
Χρειάζεται πρόγραμμα

Στην σχολή πρώτης επιλογής του, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Αθήνας με 18.692 μόρια
εισάγεται και ο Αλκίνοος Λιονάκης, απόφοιτος του 2ο ΓΕΛ Χανίων.
« Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας αλλά είχα πρόγραμμα για διάβασμα οπότε περίμενα το αποτέλεσμα. Προσωπικά την τηλεκπαίδευση μπορούσα να την υποστηρίξω και λόγω του εγκλεισμού είχα περισσότερο χρόνο για διάβασμα.
Αν έχει κάποιος όρεξη και πρόγραμμα μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς βέβαια να κάνει υπερβολές»μας είπε ο Αλκίνοος.

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ, 2η Γερμανική Φιλολογία Θεσσαλονίκης
Πίστη στον εαυτό σου

 

2η πανελλαδικά στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εισάγεται η Μαργαρίτα Καπετανάκη από το Γενικό Λύκειο Σούδας η οποία συγκέντρωσε 17.080 μόρια. Ήταν η σχολή πρώτη επιλογής της και όπως είπε « είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Ήταν σημαντικό ότι είχα καλούς δασκάλους και καθηγητές σε όλα τα στάδια της σχολικής διαδικασίας, ειδικά δασκάλα μου, την κα Ελένη που από το δημοτικό με βοήθησε πάρα πολύ και ήταν δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές.
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια απαιτητική χρονιά. Όμως κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου με επιμονή και υπομονή. Χρειάζεται πίστη στον εαυτό του».

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Σχολή Ικάρων
Να μη παρατάς το στόχο

Στην Σχολή Ικάρων με 18.779 μόρια εισάγεται ο Βαγγέλης Αποστολάκης από το 1ο ΓΕΛ Χανίων. « Είμαι χαρούμενος γιατί ήταν η πρώτη επιλογή μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά όμως με ψυχραιμία και στήριξη από το σχολείο και την οικογένεια τα κατάφερα. Δεν χρειάζεται άγχος και ακρότητες για να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρκεί να μην παρατάς το στόχο»

 

ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΗΜΜΥ, ΕΜΠ
Πειθαρχία

Στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), πέρασε η Κυριακή Φραγκονικολάκη η οποία είχε συγκεντρώσει 18.499 μόρια.
Η ίδια μας λέει ότι διάβαζε συστηματικά ενώ επισημαίνει τη βοήθεια των καθηγητών της και του φροντιστηρίου της ώστε να διατηρήσει ένα πρόγραμμα και να κρατήσει ισορροπία.
Σύμφωνα με την ίδια, η περίοδος της καραντίνας απαιτούσε περισσότερη πειθαρχία και προσπάθεια από τους ίδιους τους υποψηφίους καθώς δεν υπήρχε η άμεση –διά ζώσης- επαφή με το σχολείο.
«Υπό άλλες συνθήκες θα βοηθούσε περισσότερο το σχολείο και το φροντιστήριο γενικότερα», σημειώνει.
Στην ίδια πάντα άρεσαν η επιστήμη των υπολογιστών τα μαθηματικά, η φυσική.

 

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ, 2η Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Προσήλωση στο στόχο

2η πανελλαδικά στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, με 16.685 μόρια εισάγεται η Ιωσηφίνα Βεργανελάκη από το Γενικό Λύκειο Σούδας. Όπως μας είπε: « Είμαι ευτυχισμένη… Ήμουν προσηλωμένη στο διάβασμα μου και είχα υποστήριξη και από τους καθηγητές μου και την οικογένεια μου. Προσαρμόστηκα στη καραντίνα λόγω του εγκλεισμού ώστε να κερδίσω χρόνο για περισσότερο διάβασμα».
Τέλος σημείωσε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις «δεν είναι σε καμία περίπτωση το τέλος. Όποιος δεν τα κατάφερε φέτος, υπάρχει η πιθανότητα να ξανά προσπαθήσει αλλά κι άλλοι δρόμοι για να ακολουθήσει».

ΝΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΓΙΑΝΝΗ, 2η στην Αγγλική Φιλολογία
Διάβασμα χωρίς υπερβολές

Στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών 2η στην Ελλάδα με 22.383 μόρια (18.963 χωρίς τα Αγγλικά) εισάγεται η Νίκη Στεφανογιάννη από το 4ο Γενικό Λύκειο.
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή.
Οπως η ίδια μας λέει, η Αγγλική Φιιλολογία ήταν στόχος της από όταν μπήκε στο Λύκειο.
Διάβαζε κανονικά, χωρίς υπερβολές και άγχος.
Οι συνθήκες καραντίνας ήταν δύσκολες αλλά μέσα σε αυτές υπήρχε πολύς χρόνος για προετοιμασία.
Δεν είχα καθόλου άγχος και αυτό με βοήθησε πολύ. Τις τελευταίες ημέρες δεν αγχωνόμουν καθόλου και επειδή είχα διαβάσει καλά όλη τη χρονιά, τις τελευταίες εβδομάδες διάβαζα ελάχιστα», σημειώνει η Νίκη.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διάβαζα όλη τη χρονιά

Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, εισάγεται με 19.000 ο Γιάννης Καρυωτάκης (31ος πανελλαδικά).
Όπως ανέφερε: « ήταν η πρώτη επιλογή μου και είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί διάβαζα όλη τη χρονιά για να περάσω στη σχολή που μου άρεσε. Χρειάζεται, συγκέντρωση στο στόχο αλλά και ξεκούραση για να μπορείς να συνεχίζεις». Για όσους υποψήφιους δεν τα κατάφεραν, επεσήμανε ότι: « Θα μπορούσαν να ξανά δώσουν εξετάσεις του χρόνου. Δεν πειράζει εάν δεν τα πήγαν όπως θα ήθελαν,
τα όνειρα δεν τελειώνουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι απλά ένα μέσο επίτευξης κι μόνο αυτό».

 

ΗΛΙΑΝΝΑ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ, Νομική Αθηνών
Ένας μαραθώνιος έφτασε στο τέλος

Στην Νομική Αθηνών εισάγεται με 18.882 μόρια η Ηλιάννα Μαλανδράκη, απόφοιτη του 2ο ΓΕΛ Χανίων. Η ίδια εξέφρασε την μεγάλη της χαρά καθώς όπως είπε: « νοιώθω πως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ένας μαραθώνιος έφτασε στο τέλος. Χρειάστηκε οργάνωση, συστηματικό διάβασμα και αυτοπειθαρχία ειδικά αυτή τη χρονιά λόγω πανδημίας. Υπό τέτοιες συνθήκες δοκιμάζεις τα όρια σου και δεν πρέπει ξεφεύγεις από το στόχο». Παράλληλα τόνισε την σημαντική στήριξη που είχε από την οικογένεια της.
« Τώρα περιμένω να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου» σημείωσε και πρόσθεσε για όσους δεν τα κατάφεραν ότι: «οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι το τέλος αλλά ένα εφαλτήριο για νέους στόχους».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΗΜΜΥ Αθήνας
Θέληση και προσπάθεια

Στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Αθήνας, σχολή πρώτης επιλογής του, εισάγεται με 18.880 μόρια ο Γιώργος Παπαδάκης από το ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας. « Είμαι ικανοποιημένος γιατί ήταν η πρώτη επιλογή μου. Χρειάστηκε θέληση και προσπάθεια. Τώρα ανυπομονώ να γνωρίσω τη σχολή μου και ελπίζω να μην κλείσουν οι σχολές από φθινόπωρο λόγω της πανδημίας». Τέλος για όσους δεν τα κατάφεραν σημείωσε πως: «Δεν πειράζει, επιλογές υπάρχουν και η προσπάθεια για δευτερη φορά του χρόνου να είναι μια καλή λύση».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΟΥΚΑΣ
ΗΜΜΥ, ΑΠΘ
Είμαι ικανοποιημένος

Ο Δημήτρης Διακολουκάς πέρασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΑΠΘ. Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων ενώ είχε συγκεντρώσει 18.254 μόρια.
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή. Πάντα, όπως σημειώνει, ήθελε να ασχοληθεί με προγραμματισμό και λογισμικό.
Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχία του.
«Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια και αρκετό διάβασμα» σημειώνει ενώ τονίζει ότι
«η καραντίνα ωφέλησε διότι ελευθερώσαμε αρκετό χρόνο για να τον αξιοποιήσουμε διαβάζοντας».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Ναυπηγών Μηχανικών ΕΜΠ
Μεθοδικότητα και καλή προετοιμασία

 

Στην Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο πέρασε στην 14η θέση ο Θανάσης Μαρκαντωνάκης απο το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων ο οποίος είχε συγκεντρώσει 18.530 μόρια.
Ο ίδιος διάβαζε με μεθοδικότητα και προσήλωση στον στόχο του έχοντας καλά προετοιμαστεί,
Οπως ο ίδιος μας λέει, «με βοήθησε η καραντίνα επειδή είχα προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες». Είχε πιο πολύ χρόνο για διάβασμα αλλά και για ξεκούραση.
Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η 1η επιλογή του.

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗ,  Νομική Αθηνών
«Ηρθε η δικαίωση»

Στη Νομική Σχολή πέρασε η Δέσποινα Μπουρμπάκη από το Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου η οποία διάβαζε μεθοδικά και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.075 μόρια.
Οπως σημειώνει η Δέσποινα, «χρειάστηκε πολύ διάβασμα αλλά στο τέλος ήρθε η δικαίωση».
Η χρόνια δεν ήταν εύκολη καθώς απαιτούσε «πολύ προσπάθεια, υπομονή και αφοσίωση».
Η ίδια διάβαζε με αφοσίωση επικεντρωμένη στον στόχο της ενώ, όπως μας λέει, είχε λίγο ελεύθερο χρόνο.

 

 

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου- Τμήματος Δυτικής Κρήτης, Μιλτιάδη Κλωνιζάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα