Εκδήλωση με θέμα: «Ιστορική Αναδρομή της πόλης των Χανίων και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές» θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 9.00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 30). Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου: “Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ιστορική Αναδρομή της πόλης των Χανίων και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές», το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Αντικείμενο του έργου, το οποίο απευθύνεται στους πολίτες, τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Χανίων, είναι η ανάπτυξη και η παροχή νέων ψηφιακών υπηρεσιών ενημέρωσης και επιμόρφωσης, μέσω τεχνολογιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης, και έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του αρχείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών εφαρμογών για τα μνημεία και την ιστορία των Χανίων.”
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.