19.7 C
Chania
Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025

Κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών στον Δήμο Σφακίων

Ο Δήμος Σφακίων, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής και της στρατηγικής του για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων, προχώρησε στην τοποθέτηση δύο ειδικών κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι μοβ κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί πίσω από την στάση των λεωφορείων στη Χώρα Σφακίων και δίπλα από την παιδική χαρά στο Φραγκοκάστελλο.
Μέσα από την συνεργασία με τη RECYCOM, τα ενδύματα και υποδήματα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα είτε θα ανακυκλώνονται είτε θα μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας της μόδας.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, στην προστασία του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης υφασμάτων, καθώς και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.
Ο Δήμος καλεί τους δημότες του να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, απορρίπτοντας στους μοβ κάδους καθαρά ρούχα και παπούτσια, τοποθετημένα σε σακούλες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και τη δράση της RECYCOM, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.recycom.gr.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα