“Ραγίζει” η χώρα μέσα σε μια διφορούμενη κατάσταση με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις. Ο πολίτης ανάλογα το πολιτικό στρατόπεδο στο ποίο ανήκει, βγάζει τα συμπεράσματά του…
Ετσι η αλήθεια αντί να συσσωματώνεται με ρεαλιστικούς όρους, συμπιέζεται στο μικροπολιτικό παιχνίδι.
Είναι αλήθεια ότι μας ανησυχούν εξαιρετικά τα εθνικά θέματα, και το μεταμνημονιακό κομμάτι του ελληνικού ζητήματος.
Η πεισματικά σιωπηρή στάση της Γερμανίας νοθεύει τα ασφαλή συμπεράσματα. Η Τουρκία βδελύσσεται σε μια προεκλογική, πολιτική ατζέντα που εκπλήσσει τον πολιτισμένο κόσμο.
Η καθημερινότητά μας στη χώρα, κομματιασμένη στα γρανάζια αναποτελεσματικών ημίμετρων. Ξενίζει τους πολίτες ο ασταθής βηματισμός της χώρας. Τους ξενίζει και τους τρομάζει.
Αυτό το Καλοκαίρι ίσως επιφυλάσσει εκπλήξεις, ανάλογα του εκλογικού αποτελέσματος της γείτονος…
Για πρώτη φορά δεν έχουμε αυτή την πλέρια βεβαιότητα για την τουριστική σεζόν. Για να δούμε…
Αξιότιμε κύριε,είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η άλλη πλευρά χαράσει την εθνική της πολιτική με βάση τις προεκλογική σκοπιμότητα.Είναι και αυτός ένας μύθος του απ΄εδώ πολιτικού συστήματος προς ύπνωση των ιθαγενών ούτως ώστε να υπάρχει ” ευχέρεια για συνεννοήσεις” σε κατάσταση πολιτικής νιρβάνας.΄Οσοι έχουν κάνει τον κόπο να διαβάσουν κείμενα των γειτόνων έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει χαραγμένη,αταλάντευτη στρατηγική που αφορά τον Ελληνισμό από την Αμμόχωστο μέχρι το Διδυμότειχο.(π.χ. από το 1956 εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ,”το Στρατηγικό βάθος της Τουρκίας”,Αχμέτ Νταβούτογλου,Απομνημονεύματα Ισμαήλ Τανσού και Κεμάλ Γιαμάκ,Απόφαση Απόβαση,Μεχμέτ Αλί Μπιράντ,κλπ…..για να μιλήσουμε για τα γνωστά μόνο κείμενα).Με βάση τα παραπάνω η Τουρκία περιμένει την ευκαιρία και τις συνθήκες ούτως ώστε αντιμετωπίζοντας χρήσιμους ηλίθιους,η αιθεροβάμονες να προχωρήσει στην υλοποίηση των επεξεργασμένων σχεδίων της.Γνωρίζουν πολύ καλά την ρήση του κινέζου φιλοσόφου-στρατηγιστή ΣΟΥΝ ΤΣΟΥ:”Σ΄ένα πόλεμο μπορείς να κάνεις τα πάντα για να φροντίσεις την άμυνα σου την ευκαιρία όμως να νικήσεις στην δίνει πάντα ο αντίπαλος”.
Τούτων δοθέντων εμείς τι αντανακλαστικά έχουμε;Τι αποτρεπτική στρατηγική;Επειδή το θέμα Τουρκία δεν είναι ούτε παροδικό ούτε ευκαιριακό καλό θα ήταν ως Έθνος και ως κοινωνία, αποδεχόμενοι την πραγματικότητα, να αποκτήσουμε με σύνεση και νηφαλιότητα διαρκή συνείδηση της καταστάσεως,η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την ανεξαρτησία και την επιβίωσή μας.΄Ας έχουμε υπόψη τον πατέρα της ρεαλιστική πολιτική Θουκυδίδη ο οποίος έλεγε:”Περισσότερο φοβάμαι τα δικά μας λάθη από τα σχέδια των εχθρών”.Κατά τα άλλα καλή και ασφαλή τουριστική σεζόν στην πατρίδα μας.Με εκτίμηση..