Νέες δυνατότητες για την καλύτερη συντήρηση μνημείων του 20ου αιώνα που έχουν κατασκευαστεί από τσιμέντο προσφέρουν καινοτόμα υλικά που “θωρακίζουν” τις κατασκευές από τη διάβρωση και τους χαρίζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και διάρκεια. Τα καινοτόμα αυτά υλικά αναμένεται στο μέλλον να κυκλοφορήσουν και στην αγορά δίνοντας απάντηση στο πρόβλημα της φθοράς των κατασκευών από σκυρόδεμα που προβληματίζει τις σύγχρονες κοινωνίες, οι οποίες από τον περασμένο αιώνα αναπτύχθηκαν κατασκευαστικά βασιζόμενες στη χρήση του τσιμέντου.
Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με σύγχρονα υλικά και μεθόδους και οι εφαρμογές σε μνημεία του 20ου αιώνα από σκυρόδεμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε το Εργαστήριο Υλικών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δόμησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου το Σάββατο.
Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος InnovaConcrete (Horizon 2020) με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και των εταιρειών NanoPhos, Easybuild IKE, Μπουζάκης και Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ.
Αναλυτικότερα στα Χανιώτικα νέα της Δευτέρας