Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Η Apple «χρυσοπλήρωσε» εφαρμογή Ελληνα

Στον πατέρα του λέει ότι οφείλει την αγάπη του για την τεχνολογία ο ομογενής Γιάννης Παπανδριόπουλος που αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του με όνομα SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού, που δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια» σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο.
Ο πατέρας του σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στην Ελλάδα πριν εγκατασταθεί στην Αυστραλία και μετέδωσε την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά στον γιο του που είναι κάτοχος PhD από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και ο οποίος επινόησε τον τρόπο να κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σημαντικά ταχύτερα δηλαδή από την εγγενή λειτουργία (burst mode) του iPhone.
Η εφαρμογή SnappyCam δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store ενώ και οι ιστοσελίδες της SnappyLabs δεν είναι προσβάσιμες. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι την εξαγορά της εταιρείας καλόβλεπαν και άλλοι κολοσσοί του χώρου χωρίς όμως να γίνεται κάποια πιο συγκεκριμένη αναφορά.
Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων της εταιρείας κατά τις οποίες προχωρά στην εξαγορά μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS. Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ’ ότι είναι σήμερα!
Την ανακάλυψη όμως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική το πανεπιστήμιο Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή «μετ’ επαίνων. Το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του εκείνη.

2Με τον θάνατό του έδωσε ζωή σε 5 ανθρώπους
Χάρισε ζωή σε πέντε ασθενείς ένας 22χρονος από τον Βόλο, ο οποίος μετά από βαρύ εγκεφαλικό κατέληξε και οι γονείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο 22χρονος που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Βόλου υπέκυψε μετά το εγκεφαλικό και οι γονείς του εξέφρασαν την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του. Σχετικά με τα αίτια του εγκεφαλικού, όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο προς από 6 χρόνια, ως συνοδηγός αυτοκινήτου, αλλά στις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

03“ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013”
Ευρωπαϊκή διάκριση για ελληνο-αυστραλιανή εταιρεία
Μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Αυστραλίας τιμήθηκε με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (ΕΒΑ) ως «κορυφαία επιχείρηση για το 2013».
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος neoskosmos.gr, η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Οξφόρδης ως αναγνώριση «της καινοτόμου δραστηριότητας και της επιτυχίας της εταιρείας στον χώρο των κατασκευών».
Πρόκειται για την εταιρεία “Maras Group” που ίδρυσε ο Θεοφάνης Μάρας και την οποία διευθύνει τώρα ο γιος του, Στιβ Μάρας, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο.
«Η διάκριση αυτή αποτελεί για μας ξέχωρη τιμή» είπε ο κ. Στιβ Μάρας.
Η εταιρεία του θα επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εντός του 2014 για να «αναστήσει» το Πορτ Αντελάϊντ και να το μετατρέψει σε ένα σούπερ-εμπορικό κέντρο.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Θεοφάνης Μάρας (όπως και ο Γεράσιμος Καρύδης) ανακηρύχθηκε «κορυφαία προσωπικότητα» της Νότιας Αυστραλίας (South Australia Property Icons) στον χώρο των ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της ίδιας πολιτείας (Property Council of Australia SA).
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μάρας άλλαξε το πρόσωπο της Νότιας Αυστραλίας, στις πόλεις της και τα επαρχιακά της κέντρα.
Ο κ. Θεοφάνης Μάρας είχε δηλώσει τότε ότι στην Αυστραλία «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας. Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα