Για «ψήφο αλλαγής στο ΚΙΝΑΛ, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» μίλησαν χθες τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές σε εκδήλωση του Κινήματος στα Χανιά.
Στο χώρο του καφέ “Κήπος” οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων), Γιάννης Δάλμας και Γιάννης Μεϊμαρόγλου τοποθετήθηκαν πάνω στις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις εστιάζοντας στην σημασία της “ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής”.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης τόνισε την ανάγκη «να μιλήσουμε για την Ευρώπη. Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει διαρκώς μια δυνατή Ευρώπη για να μπορεί και η ίδια να είναι ισχυρή. Μιλάμε για μια Ευρώπη που πρέπει επίσης να αλλάξει πλου και ρότα, μιλάμε για μια κοινωνική Ευρώπη, την Ευρώπη της κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο βλέπουμε τη νέα γενιά να αντιμετωπίζει την προοπτική να ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Αυτό για πρώτη φορά συμβαίνει στην Ευρώπη και φταίνε για αυτό οι πολιτικές της λιτότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτές οι πολιτικές άλλωστε έχουν τροφοδοτήσει τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη». Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων στάθηκε και στο μήνυμα των Ευρωεκλογών για την Ελληνική πολιτική σκηνή. Σημείωσε πως αποτελούν οι ευρωεκλογές μια ευκαιρία στο ΚΙΝΑΛ για να αποδείξει «ότι έχουμε συσπειρωθεί τον τελευταίο καιρό σε ένα υπερθετικό βαθμό. Το βλέπω σε όλη την Ελλάδα, όπου πηγαίνω και αυτό δείχνουν και οι έρευνες στις Περιφέρειες. Πάμε λοιπόν πάρα πολύ δυνατά με το στόχο των ευρωεκλογών, των τοπικών εκλογών όπου έχουμε τη μεγάλη παράδοση και τις εθνικές εκλογές».
Από τη μεριά του ο προερχόμενος από το Ποτάμι Γ. Μειμάρογλου υπογράμμισε πως «χρειάζεται αλλαγή στα Ευρωπαϊκά όργανα όσο και στη χώρα μας. Χρειάζεται η Ευρώπη να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση της. Και όταν λέμε να αλλάξει δεν εννοούμε να διαλυθεί αλλά να προχωρήσει μπροστά ως Ενωμένη Ευρώπη. Μια Ευρώπη χωρίς άλλα Brexit και χωρίς τους κινδύνους του Grexit που ζήσαμε παλιά. Πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει ενωμένη και να γίνει περισσότερο κοινωνική, να έχει μια ισχυρότερη σοσιαλδημοκρατία και μια νέα συμμαχία που να μπορεί να γίνει πλειοψηφική και να δώσει το στίγμα που θέλουμε». Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ έστω και κατά ένα βουλευτή. Ερωτηθείς για το αν το ΚΙΝΑΛ πάει αποδυναμωμένο στις ευρωεκλογές μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού απάντησε πως «δεν χάρηκε κανένας με αυτές τις αποχωρήσεις, όντως μπορεί να τις θεωρήσει αρνητικές. Σημασία έχει η απήχηση αυτών των αποχωρήσεων στον κόσμο. Εγώ ήμουν στο Ποτάμι και παρέμεινα, πάρα πολλοί σύντροφοι που ήταν στη ΔΗΜΑΡ παρέμειναν και μαζί με τους συντρόφους του ΠΑΣΟΚ θέλουμε το ΚΙΝΑΛ να γίνει ο προοδευτικός πόλος της χώρας που θα αντιμετωπίσει τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».
Από τη μεριά του ο Γιάννης Δαλμάς αναφέρθηκε στο μήνυμα της “αλλαγής” που όπως είπε «χρειάζεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Μια αλλαγή συσχετισμών που θα κάνει συμμέτοχους στις αποφάσεις που παίρνονται στην Ευρώπη».
Την εκδήλωση άνοιξη η γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη, ενώ το παρών έδωσαν στελέχη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ.