«Καλά τα γράφετε στα “Χ.Ν.” ότι το αβοκάντο έχει προοπτικές και καλές τιμές για τον παραγωγό, αλλά τα ίδια είχαμε και πριν από 30 χρόνια με το λάδι που πουλιόταν και πάνω από 1000 δρχ. το κιλό και οι ακόμα πιο παλιοί σίγουρα θυμούνται τα εισοδήματα που άφηναν τα πορτοκάλια. Αλλά το θέμα είναι πώς θα διασφαλιστεί το προϊόν αυτό; Μήπως είναι επισφαλής η αγορά αβοκάντο και όταν βγουν στους Ευρωπαίους καταναλωτές τα ισπανικά αβοκάντο που φυτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και που θα δοθούν σε καλύτερες τιμές καθώς τα μεταφορικά είναι λιγότερα βρεθούμε πάλι εμείς εδώ στα Χανιά απροετοίμαστοι;» ήταν οι προβληματισμοί Χανιώτη παραγωγού με αφορμή το τελευταίο μας δημοσίευμα για την υψηλή και ποιοτικά άριστη παραγωγή αβοκάντο. Δίκαιοι οι προβληματισμοί του αναγνώστη μας, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να απασχολήσουν και αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις. Το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης ώστε να αναγνωρίσει την ύπαρξη του προϊόντος ακόμα και αν σήμερα παράγεται ως επί το πλείστον μόνο στα Χανιά, να στηρίξει τις αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών και να συστήσουν οι επιστήμονες των ερευνητικών ιδρυμάτων τους τις κατάλληλες ποικιλίες. Την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή της μελέτης που εκπόνησε από το 2018 και αφορά τα αβοκάντο… Αν τα αφήσουμε πάλι όλα στην τύχη και στο ο καθένας μόνος του θα βρεθούμε και πάλι προ εκπλήξεων…
Στο 45ο επεισόδιο ψάχνουμε πάρκινγκ στα Χανιά, πληρώνουμε την δημόσια δωρεάν παιδεία, βάζουμε στην χωριάτικη σαλάτα υγιεινό κέτσαπ αντί για ελαιόλαδο και τιμάμε την μνήμη του ολοκαυτώματος