Προσωπικότητα διεθνούς φήμης που μεγαλούργησε μέσα από την τέχνη και έγινε γνωστός ως κομμωτής διασημοτήτων, γλύπτης, ζωγράφος, χαράκτης, κεραμίστας.
Ο Κάρολος, Αιγυπτιώτης με κρητικές καταβολές, έζησε στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με διασημότητες, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κατρίν Ντενέβ, η Μελίνα Μερκούρη, η Μπριζίτ Μπαρντό, ο Λουκίνο Βισκόντι κ.ά. εξελίσσοντας την κομμωτική σε γλυπτική.
Ερωτεύτηκε τα Χανιά, όπου και αποφάσισε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του. Ίδρυσε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Χ. Νταλιάνη, ένα ιδιαίτερο χώρο τέχνης και πολιτισμού, το περίφημο «Μοναστήρι του Καρόλου» αναστηλώνοντας ένα ενετικό μοναστήρι του 16ουαι. αφιερωμένο, όπως εικάζεται, στην Santa Maria della Misericordia (Παναγία του Ελέους) δίνοντας ζωή στην όλη περιοχή.
Το στολίδι αυτό της πόλης, αποτελείται από 900 περίπου τ.μ. που αποπνέουν ένα αέρα ποίησης και τέχνης… Είναι δομημένο σε τρεις διαφορετικούς ορόφους πλημμυρισμένους από έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, ενώ στεγάζουν και τα δικά του έργα, προτομές του Γ. Ρίτσου, της Μ. Κάλλας, του Ν. Καζαντζάκη κ.ά. Στο κέντρο του πολυχώρου υπάρχει ένα μεγάλο αίθριο το οποίο λειτουργεί ως καφέ-μπαρ, εκθεσιακός χώρος, όπως και ένα θέατρο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας.
Η εμβληματική φυσιογνωμία σου δεν θα διασχίσει ξανά τα σοκάκια των Χανίων! Κάρολε, τιμή μας που αγάπησες την πόλη μας!…
Στο 36ο επεισόδιο σχολιάζουμε τα γεγονότα απ’ τα Χανιά ως ττην Αμερική ενώ περιμένουμε όταν βγούμε από την καραντίνα να δούμε το παλιό λιμάνι των Χανίων χωρίς καλώδια της ΔΕΗ!
Εξαιρετική η ανάρτηση σχετικά με τον Κάρολο και το Μοναστήρι του.
Συγχαρητήρια Άννα. για το άρθρο σου, μέσα από αυτό νιώσαμε πολλά για την δύναμη και το μεγαλείο τού Καρολου Αιγυπτιωτη
Θέλω πολύ να επισκεφτώ το “μοναστήρι του Καρόλου”