Συνεχίζεται, η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, από ομάδα αντεξουσιαστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα, οι περίπου πενήντα αντιεξουσιαστές προχώρησαν το μεσημέρι, στην κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και ανήρτησαν πανό ενω ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και των συγγενών και φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι καταληψίες μπήκαν στο κτίριο, χωρίς να προβληθεί αντίσταση από τους φύλακες της εισόδου και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω επεισόδιο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.