Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

Κένυα: 48 οι νεκροί από την επίθεση

Τους 48 έφθασαν οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση ενόπλων ισλαμιστών κατά της παραλιακής πόλης Μπεκετόνι, στην Κένυα, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός και η αστυνομία της χώρας.

Περί τους πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ βαριά οπλισμένοι στην πόλη, κρατώντας σημαίες των σεμπάμπ. Η επίθεση διήρκεσε μέχρι αργά τη νύκτα. Πολλά κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα , βόρεια της Μομπάσα και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος”, αινφιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Mundial.

Oι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό τμήμα , αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η επίθεση είναι η τελευταία σειράς επιθέσεων των σεμπάμπ κατά της τουριστικής βιομηχανίας της Κένυας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα