Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

Καινοτομία στην τυποποίηση ελαιολάδου από Χανιώτικη επιχείρηση

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο σε μερίδες, ιδανικό για τα καταστήματα εστίασης, τυποποιεί και διακινεί μια Χανιώτικη επιχείρηση, δίνοντας λύσεις στην ανάγκη για προσφορά ελαιόλαδου σε σφραγισμένες συσκευασίες και όχι χύμα όπως γίνονταν μέχρι τις 31/12/2017.
Tο προϊόν “Pallada” της οικογένειας Παπαδομανωλάκη σε μικρές συσκευασίες διατίθεται ήδη στην τοπική αγορά, όπως επίσης και φιάλες μη επαναχρησιμοποιούμενες όπως απαιτεί η νομοθεσία σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος.
Όπως μας εξηγεί η κ. Αλεξάνδρα Φωκά , επιχειρησιακή διευθύντρια της “Pallada Papadomanolakis S.A.” δεν είναι πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ελαιουργική επιχείρηση τυποποιηεί ελαιόλαδο σε μικρές εύχρηστες, καλαίσθητες συσκευασίες.
«Ξεκινήσαμε τις ατομικές συσκευασίες ελαιολάδου το 2012 καλύπτοντας εκείνη την εποχή τις ανάγκες πχ. του ξενοδοχείου που θέλει τις μικρές συσκευασίες για τους ξένους επισκέπτες του που δεν είναι συνηθισμένοι στη χρησιμοποίηση μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου. Επίσης σε εταιρείες Caterin , σε γεύματα στα αεροπλάνα, ενώ κάναμε και εξαγωγές σε super market στο Βέλγιο . Πρόσφατα μάλιστα διαθέτουμε το προϊόν και στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων».
Έτσι όταν αποφασίσθηκε και νομοθετικά ότι από την 1/1/2018 το χύμα ελαιόλαδο παύει να διατίθεται στην εστίαση η Papadomanolakis S.A. ήταν έτοιμη να διαθέσει το προϊόν της.
«Οι άνθρωποι της επιχείρισης μας ελέγχουν όλα τα κομμάτια της παραγωγής από τον ελαιώνα, στο ελαιουργείο, στην τυποποίηση και στο τελικό προϊόν που παίρνει στα χέρια του ο καταναλωτής. Όλοι αναγνώριζαν την καινοτομία του προϊόντος αλλά στην αρχή υπήρχε μια δυσπιστία στην τοπική αγορά από τον εστιάτορα στα Χανιά ή τον Έλληνα καταναλωτή που είχε μάθει ότι το λάδι το έχει άφθονο! Η μεριδούλα με το λάδι φαίνονταν περίεργη. Όμως όλα αυτά ξεπερνιούνται και βλέπουμε το κλίμα να έχει αλλάξει» αναφέρει η κ. Φωκά.
Η τυποποιημένη ατομική μερίδα ελαιολάδου κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 10,12,15,20,24 ml αλλά και σε μη επαναχρησιμοποιημένη φιάλη.
Η τιμή του μάλιστα είναι πολύ συμφέρουσα. Τα 24 ml κοστίζουν 17 λεπτά, δηλαδή τα 100 γραμμάρια ελαιολάδου, όσα περίπου χρησιμοποιούνται σε μια σαλάτα , λιγότερο από 80 λεπτά!

 

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο

Μέχρι τώρα πολλά εστιατόρια έλεγαν στον πελάτη τους, στον καταναλωτή, ότι το ελαιόλαδο είναι δική τους παραγωγή, από τους δικούς τους ελαιώνες. Τώρα οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν το λάδι που προσφέρουν; Είναι το ερώτημα μας στην κ. Φωκά…
«Σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να τυποποιούμε και το δικό τους λάδι. Αφού γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και διαπιστώσουμε πως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου μπορούμε να τυποποιήσουμε το λάδι τους με τη δική του ετικέτα. Κάτι ανάλογο πιθανόν να μπορούν να κάνουν και άλλες επιχειρήσεις. Τα οφέλη από κάτι τέτοιο είναι πολλαπλά αφού έτσι το προϊόν προσδίδει μια υπεραξία στις υπηρεσίες που παρέχουν τα ίδια τα εστιατόρια και οι ταβέρνες. Σίγουρα κάθε αλλαγή προκαλεί προβλήματα αλλά τα οφέλη από τη χρήση αποκλειστικά τυποποιημένου ελαιόλαδου στην εστίαση είναι πολλαπλά και για τα καταστήματα και για τους καταναλωτές» καταλήγει η συνομιλήτρια μας.
Το ελαιουργείο του Ν. Παπαπομανωλάκη ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 στις Στέρνες Ακρωτηρίου, ενώ από το 2012 ανέλαβε τη διεύθυνση του ο Γιάννης Παπαδομανωλάκης λειτουργώντας παράλληλα και τυποποιητήριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Το μόνο που έχω να πω είναι συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!! Εύχομαι το διαμάντι τις ευλογημένης Ελληνικής γης να βρει το πραγματικό του δρόμο στην αγορά και οι Έλληνες αγρότες να αποκομίσουν επιτέλους και την υπεραξία του!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα