Η Κίνα ευελπιστεί μέσα στα επόμενα έξι χρόνια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 70 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από όριο της φτώχειας, με ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά μέσο όρο να περνούν σε καθεστώς ασφάλειας κάθε μήνα, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Παρά τους ταχείς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια, η φτώχεια παραμένει τεράστιο θέμα στην Κίνα, ιδιαίτερα στις μη αστικές περιοχές που η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγεί τους ενήλικες να αναζητήσουν απασχόληση αλλού, αφήνοντας πίσω τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.
«Έχουμε έξι χρόνια για να εξαλείψουμε όλη τη φτώχεια» ανέφερε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ο Χονγκ Τιανγιούν, υποδιευθυντής της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Περίπου 70 εκατ. άνθρωποι, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κίνα, με ετήσιο εισόδημα κάτω των 2.300 γιουάν (362 δολαρίων), όπως μετέδωσε τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, περίπου 12,3 εκατ. άνθρωποι κέρδισαν το 2014 περισσότερα χρήματα και βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσής τους πάνω από το όριο της φτώχειας, συγκριτικά με 43,3 εκατ. το 2011.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.