Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2024

“Κλειδί” η μείωση της φορολογίας

Η μείωση της φορολογίας αποτελεί “κλειδί” για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία ενός ελκυστικού επενδυτικού κλίματος στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Στο μεταξύ, η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη αποτελεί βασικό παράγοντα για την ύπαρξη σταθερότητας σε διεθνές επίπεδο αλλά και για την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων όπως είναι τα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του 7ου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Πολυπαραγοντικής Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης που ξεκίνησε χθες στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.). Το συνέδριο που θα διαρκέσει έως αύριο διοργανώνουν το Πολυτεχνείο Κρήτης με το Μ.Α.Ι.Χ.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης τόνισε ότι μετά την πολύχρονη κρίση των τελευταίων ετών παρατηρείται μια σχετική σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Νομίζω βαίνουμε σε μια ισορροπημένη κατάσταση. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να υπάρξει λιγότερη φορολογία και λιγότερο κράτος ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική με τις επενδύσεις τους και την πρόσληψη προσωπικού», ανέφερε ο κ. Ζοπουνίδης.
Σε ό,τι αφορά την έξοδο από το μνημόνιο ο κ. Ζοπουνίδης επεσήμανε ότι είναι κρίσιμο το αντίκρισμα που θα έχει αυτό στην ψυχολογία και τις προσδοκίες για τη μεταμνημονιακή εποχή. «Οι προσδοκίες πρέπει να είναι θετικές. Θετικές ως προς τη φορολογία και το αναπτυξιακό πλάνο της χώρας. Νομίζω ότι αν αυτά τα προσέξει η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα δώσουν μια πνοή αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις ώστε να μπούμε πιο δυναμικά στην επόμενη ημέρα», σημείωσε ο κ. Ζοπουνίδης.
Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, Πάνος Παρδαλός, μίλησε για τις σύγχρονες τάσεις στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία. Ερωτηθείς για τους νέους “φραγμούς” στο εμπόριο που φέρεται να βάζει ο Αμερικανός πρόεδρος ο κ. Παρδαλός σχολίασε ότι διεθνώς παρατηρούνται κάποιες τάσεις “από-παγκοσμιοποίησης”.
«Αυτό ωστόσο είναι κάπως αδύνατο να συμβεί όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη διεθνοποιημένη οικονομία. Οι εξαρτήσεις είναι μεγάλες για τις σύγχρονες οικονομίες και ο ένας επηρεάζει τον άλλο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε πιο καλές διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες», υπογράμμισε ο κ. Παρδαλός και πρόσθεσε ότι πέρα από την οικονομία οι διεθνείς συνεργασίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα