Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Κολλημένοι στην κίνηση για πάνω από 70 ώρες οι οδηγοί στο Μόναχο

Το Μόναχο είναι η πιο μποτιλιαρισμένη πόλη της Γερμανίας. Ένας μέσος οδηγός έχασε εκεί 74 ώρες πέρυσι. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μελέτης του οργανισμού παροχής υπηρεσιών μεταφορών Inrix. Το Βερολίνο ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 71 ώρες και το Αμβούργο στην τρίτη θέση με 56 ώρες. Στο Πότσνταμ, το Ντάρμσταντ, τη Λειψία, το Φράιμπουργκ, το Λούμπεκ, τη Βρέμη και τη Νυρεμβέργη, επίσης, ένας μετακινούμενος είχε περάσει τουλάχιστον 40 ώρες σε μποτιλιάρισμα κατά τη διάρκεια του έτους, ανέφεραν οι ερευνητές της μελέτης.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι από τις πιο χρονοβόρες στον κόσμο

Ο περιφερειακός δακτύλιος Mittlerer Ring στο Μόναχο, η σήραγγα του Έλβα στο Αμβούργο και ο κόμβος Κολωνίας-Χέουμαρ είναι τα μεγαλύτερα σημεία συμφόρησης στη Γερμανία. Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στο Μόναχο πέρασαν κατά μέσο όρο πέντε ώρες λιγότερες σε μποτιλιαρίσματα το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ ο χρόνος που χάθηκε στο Αμβούργο, το Βερολίνο και τις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις αυξήθηκε.

Το 2022, η παραδοσιακή πρωινή και αργά το απόγευμα επιβατική κίνηση επέστρεψε, δήλωσε ο αναλυτής μεταφορών Μπομπ Πίσουε, αναφερόμενος στους προηγούμενους περιορισμούς της πανδημίας του κορονοϊού. Ο όγκος κυκλοφορίας στη Γερμανία, μετρούμενος σε οχηματοχιλιόμετρα τις καθημερινές, αυξήθηκε κατά 21% σε σύγκριση με το 2021, οκτώ τοις εκατό πάνω από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τους ερευνητές της Inrix.

Το Λονδίνο έχει τα περισσότερα μποτιλιαρίσματα διεθνώς

Ωστόσο, αυτό είναι ελάχιστο σε σύγκριση με το πόσες ώρες πέρασαν οι άνθρωποι σε άλλες περιοχές του κόσμου εγκλωβισμένοι σε μποτιλιαρίσματα πέρυσι. Όπως μετέδωσε το ertnews.gr, το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση με 156 ώρες. Ακολουθούν το Σικάγο (155 ώρες) και το Παρίσι (138 ώρες). Για το Παλέρμο (121 ώρες), οι ερευνητές της κυκλοφοριακής συμφόρησης προσδιόρισαν μια μέση ταχύτητα μόλις 14 χιλιομέτρων την ώρα στο κέντρο της πόλης.

«Οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι από τις πιο αργές στον κόσμο, επειδή πολλές από αυτές χτίστηκαν πριν καθιερωθεί το αυτοκίνητο», γράφουν οι ερευνητές της μελέτης συμφόρησης. Για το Παγκόσμιο Δελτίο Κυκλοφοριακής Αξιολόγησης 2022, ανέλυσαν την κυκλοφορία σε περισσότερες από 1.000 πόλεις σε 50 χώρες.

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων εμφανίζεται επίσης στη μελέτη. Για τους αυτοκινητιστές, το κόστος που προκύπτει λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης αυξάνεται κατά 28 ευρώ σε συνολικά 371 ευρώ. Στη Γερμανία, ωστόσο, το κόστος αυτό είναι λιγότερο αισθητό από ό,τι στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα