Στη δημιουργία κομπόστ από τα υπολείμματα του ελαιουργείου του προχωράει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσκλών. Σε οικόπεδο του Συνεταιρισμού που διαμορφώθηκε κατάλληλα, συγκεντρώνονται πράσινα απορρίμματα (κλαδιά που έχουν κοπεί με θρυματιστή, φύλλα) που αναμειγνύονται με τα παράγωγα του ελαιουργείου. «Στόχος μας είναι η δημιουργία κομπόστ που θα δίδεται στη συνέχεια στους παραγωγούς για να το χρησιμοποιούν ως εδαφοβελτιωτικό» σημείωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Μ. Βουλγαράκης πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Μια αναγκαία, χρήσιμη και απαραίτητη ενέργεια…
Η Έλια Κουμή κάνει μια βόλτα στα μουσεία των Χανίων, ανακαλύπτει εκθέματα που συνήθως περνάνε απαρατήρητα και αφηγείται τις ιστορίες τους! Στο 1ο podcast της σειράς γνωρίζουμε τον “Δαίμονα”… του Μουσείου Τυπογραφίας