Tην ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμάτων σχολιάζει αναγνώστης μας που μας έστειλε φωτογραφία με σκουπίδια κάτω από το Γηροκομείο.
«Σε αυτόν τον δρόμο που προσφέρεται για περίπατο και αναζωογόνηση, κάποιοι επέλεξαν να αφήσουν αυτά που βλέπετε», σημειώνει για να διερωτηθεί: «Δεν είναι κρίμα και ντροπή;».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Αν υπηρχε με μεριμνα του Δημου στη πλατεια γηροκομειου καδος για μπαζα οπως και σε καποια σημεια στη πολη αλλα και περιφερειακα ,δεν θα υπηρχε αυτο το θεαμα.Τοσο απλα και χωρις ιδιαιτερο κοστος.
Εκεί όπως βλέπεις, υπάρχει και μία τηλεόραση. Για αυτού του είδους ”σκουπιδιών” υπάρχουν κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και στο χώρο του δημαρχείου. Όπως επίσης και με τα μπάζα στο σάκο, σε συνεννόηση με τον δήμο, μας υποδεικνύουν πως να τα διαχειριστούμε, ναι όσο και αν φαίνεται παράξενο, μου υπέδειξαν που και το έκανα έτσι τα μετέφερα μόνος μου. Αυτά λοιπόν που βλέπουμε εκεί έχουν να κάνουν με την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ μας και μόνο.