11.4 C
Chania
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025

Μητσοτάκης: Ολοι οι Έλληνες ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία

 

Μήνυμα ενότητας απέστειλε από την Κίσσαμο όπου παραβρέθηκε για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε δήλωση του στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων “χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω την 28η Οκτωβρίου στην Ελληνική Περιφέρεια εδώ στην Κίσσαμο, στην Κρήτη. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στην άριστη μαθήτρια/ητή. Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε μόνο το ένδοξο παρελθόν μας αλλά είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε με πράξεις πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού για αυτό και αποδίδω μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός ελληνικών συνόρων. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη το πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση που έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή αλλά αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης που απαιτείται να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπισει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει εδώ και πολλές δεκαετίες και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το λύσουμε. Μετά από μια δεκαετία κρίσης για την πατρίδας μας, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερη αυτοπεποίηθηση. Και το καύσιμο για αυτόν τον υγιή πατριωτισμό της ευθύνης, που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλο από την ενότητα του έθνους από το όραμα για μια καλύτερη ελλάδα και από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι σίγουρος πως σε αυτήν την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Ελληνες θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει να ξημερώσει επιτέλους μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας.”
Ειδικά για την επιλογή της Κισσάμου ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι θέλει να είναι πιο συχνά στην ελληνική περιφέρεια. “Η Κίσσαμος είναι ένας τόπος με τον οποίο προσωπικά με συνδέουν πολλά, τον αγαπώ ιδιαίτερα και είναι πάντα μεγάλη η ικανοποίηση που έχω όταν μπορώ να συμμετέχω σε εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια και χαίρομαι γιατί και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζικότατη και εκπέμπεται και από την Κίσσαμο το μήνυμα της εθνικής ενότητας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα