Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα

Κύριε Διευθυντά,

Στις βουλευτικές εκλογές, ο λαός ψηφίζει τους πολιτικούς μας με εντολή το πρώτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να εποπτεύει καλοπροαίρετα στο έργο της κυβερνήσεως. Στην Ελλάδα όμως η εκάστοτε αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναρριχηθεί στην εξουσία δεν είναι να παρουσιάσει δική της αξία, μα είναι να φθείρει την κυβέρνηση «ο θάνατός σου είναι η ζωή μου».

Γι’ αυτό τον λόγο, κάποια αντιπολίτευση παρότρυνε τον λαό στο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», για να μην πληρώνουμε στο δημόσιο, να δημιουργούνε προβλήματα στην κυβέρνηση. Και όταν το 2008 εκάνανε διαδηλώσεις και κάποιοι κουκουλοφόροι εισχωρήσανε στη διαδήλωση και κάψανε και λεηλατήσανε πολλά καταστήματα στην Αθήνα, τότε ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε αυτά τα έκτροπα.

Μα για κάποιον πολιτικό, η κα Παπαρήγα άκουσα από τηλεοράσεως και είπε ότι αυτός «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», εννοώντας ότι αυτός ευχαριστήθηκε που δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυβέρνηση και ας καταστραφήκανε κάποιοι επιχειρηματίες.

Εν πολλοίς για την εκάστοτε αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι κεντρικός στόχος να βλάψει την κυβέρνηση. Μα έτσι μεγάλο μέρος από τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης είναι η προσπάθεια να κάνει κακό στην κυβέρνηση και μεγάλο μέρος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι να αγωνίζεται, για να αμύνεται στις αντιπολιτευτικές επιθέσεις.

Μα από κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, σειράς κυβερνήσεών μας επί δεκαετίες, αφήσανε και πήρανε διαστάσεις κάποια εθνικά προβλήματα.

1) Από τις αρχές του 1990, επί υπουργού Εξωτερικών του κ. Σαμαρά, όταν σπάσανε τις φυλακές της Αλβανίας, δεχθήκαμε με ανοιχτές αγκάλες κακοποιά στοιχεία, ανεξέλεγκτα ποιοτικά και ποσοτικά και τα φόρτωσαν στους ώμους του ελληνικού λαού. Από τότε αρχίσανε να πλημμυρίζουνε τη χώρα μας από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και Τζιχαντιστές και Ταλιμπάν και άνθρωποι που θέλανε να πλουτίσουνε με κλεψιές και ληστείες και κάνανε στη χώρα μας μαφίες και συμμορίες. Μας αυξήσανε την εγκληματικότητα, τις ληστείες, τα ναρκωτικά κ.α.

Οι κυβερνήσεις μας όμως αντιδρούνε παθητικά. Θα έπρεπε να ψηφιστεί νόμος και όταν ο αλλοδαπός θα κάνει αξιόλογη παρανομία, μόλις εκτίσει την ποινή του να απελαύνεται.
Από τότε που άρχισε να αναπτύσσεται ο τουρισμός και να λαμβάνει θέση ατμομηχανής στην εθνική μας οικονομία, άρχισαν και οι κυβερνήσεις μας να ασχολούνται κυρίως για τα τουριστικά και να αδιαφορούνε για τις άλλες ανάγκες που τις θεωρούσανε ασήμαντες. Εγώ, ένας απλός πολίτης, έγραφα πριν από δέκα χρόνια σε άλλη τοπική εφημερίδα ότι δεν ενδείκνυται να εναποθέσουμε όλες μας τις ελπίδες στον τουρισμό, διότι υπάρχουνε και οι αστάθμητοι παράγοντες και εάν για οποιονδήποτε λόγο θα πάψει να παράγει ο τουρισμός, η Ελλάδα θα βρεθεί σε τραγική κατάσταση, αφού τα τρισεκατομμύρια που έχουνε επενδύσει οι Έλληνες στον τουρισμό, θα έχουνε τεθεί σε αργία. Τα επαγγέλματα όμως που είχανε παραγκωνισμένα, λόγω τουρισμού, είναι αυτά επί των οποίων επιβιώσαμε στα μίζερα χρόνια που μας προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Πάρα πολλοί Έλληνες, μεγάλης περιωπής, διαπρέπουνε στο εξωτερικό. Αυτό μας κάνει υπερήφανους. Μας λυπεί όμως η σκέψη ότι τότε που πήρανε ένα πτυχίο και ανοίξανε τα φτερά τους για μακριά, αν θα είχαμε κυβερνήσεις με ελληνική εθνική συνείδηση, θα δημιουργούσανε κίνητρα, για να τους κρατήσουν στη χώρα μας.

Κάποια πράγματα τα έλεγα από το 1990. Με λέγανε ρατσιστή, μα εγώ δεν διστάζω να πω το δίκιο της πατρίδας μου, γιατί την αγαπώ και λυπούμαι που τυγχάνει κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης…

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα