Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Κυβερνοασφάλεια: Πρώτη η ομάδα “Δαίδαλος” του Πανεπιστημίου Κρήτης σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Διάκριση έλαβε το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Hellenic University Hack” των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η πρυτανική αρχή συνεχάρη την ομάδα “Δαίδαλος” (0xdeada1u5) του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την διάκρισή της και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός Capture The Flag (CTF) που προσκαλεί φοιτητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας και να συνδεθούν με συμφοιτητές τους για να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες συλλογικά.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες από όλη την Ελλάδα και εφέτος έλαβαν μέρος ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε με τέσσερις ομάδες από τις οποίες η ομάδα “Δαίδαλος”  είναι που κατέκτησε την πρώτη θέση και που αποτελείται από τους: “Γιώργο Γούπο, Ευάγγελο Γκολάντα, Θεολόγο Κοκκινέλη, Εμμανουήλ Πατρωνάκη και Γιάννη Πεγιούδη”.
Στο μεταξύ, η Μονάδα Welcome Office του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργάνωσε πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδρομή για διεθνείς φοιτητές και ερευνητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την πλούσια κληρονομιά της Κρήτης, να βιώσουν από κοντά τις αγροτικές παραδόσεις του και να απολαύσουν αυθεντικά κρητικά εδέσματα.

Οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν την ιστορική Μονή Αρκαδίου και έμαθαν για τον διαχρονικό ρόλο της Μονής ως σύμβολο της κρητικής αντίστασης, επισκέφθηκαν οικογενειακό οινοποιείο και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τις μακροχρόνιες οινοπαραγωγικές παραδόσεις της Κρήτης, παρακολουθώντας τη διαδικασία από το αμπέλι έως το μπουκάλι και δοκίμασαν τοπικά παραγόμενα κρασιά. Επίσης, συμμετείχαν σε διαδραστική επίσκεψη στο “Σπίτι του Τσοπάνη”, όπου διεθνείς φοιτητές και ερευνητές γνώρισαν παραδοσιακές κρητικές αγροτικές δραστηριότητες, την τέχνη της τυροκομίας και του αρμέγματος, έμαθαν να φτιάχνουν λεπτό φύλλο ζύμης και μάζεψαν φρέσκα προϊόντα απευθείας από τον κήπο.
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας βιωματικής μάθησης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στόχευσε να εμπλουτίσει την εκτίμηση της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας για τις τοπικές παραδόσεις, να ενισχύσει τον διαπολιτισμικό διάλογο και να εμβαθύνει τη συνολική εκπαιδευτική εμπειρία στην Ελλάδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτυπώνουν, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, τη δέσμευση του Πανεπιστημίου να ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες και να προάγει την πολιτισμική ανταλλαγή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα