Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πλατανιά μέσω ανακοίνωσής της θίγει το ζήτημα του δημοτικού ξενώνα «Δίκτυννα» στο Κολυμπάρι, εκφράζοντας την απορία περί «μοίρας» και «τύχης» αυτού του περιουσιακού στοιχείου και ρωτώντας ευθέως τη δημοτική αρχή για τις εργασίες και την αξιοποίηση του ξενώνα.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
Έχουν περάσει δέκα χρόνια απ’ όταν ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης δήλωνε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχαν διοργανώσει ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση «Δίκτυννα» Α.Ε.: «Όλα τα παλιά κτήρια στον Δήμο μας θέλουμε να παραμείνουν “ζωντανά” και ανοικτά σε όλους, ώστε να προάγουν τον ρόλο για τον οποίο φτιάχτηκαν. Έτσι, τόσο για το Μουσείο Αλιείας, όσο και για τη “Δίκτυννα”, οι χρήσεις οι οποίες επιτελούν είναι χρήσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη του τόπου».
Αυτά στις 22 Αυγούστου 2012. Στις 23 Αυγούστου 2022, δηλαδή δέκα χρόνια μετά, αναρωτιέται κανείς ποια είναι η τύχη του κτηρίου, του περιουσιακού στοιχείου που κληρονόμησε, με τον «Καλλικράτη», ο Δήμος Πλατανιά.
Ειδικότερα για τον ξενώνα «Δίκτυννα», που στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο χτίστηκε το 1908 στο Κολυμπάρι. Έναν ξενώνα με 9 τετράκλινα δίχωρα δωμάτια και κεντρικό κλιματισμό, που, όταν λειτουργούσε, κάθε δωμάτιο διέθετε λουτρό, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, τραπέζι κουζίνας και σαλονιού, καθώς και όλα τα απαραίτητα οικιακά σκεύη.
Ο ξενώνας αυτός, που αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Πλατανιά και τους κατοίκους του, βρίσκεται, εδώ και τρία χρόνια, σε φάση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Στις 21 Ιουνίου 2019, με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αρχικό προϋπολογισμό 810.369,89 ευρώ.
Κάθε καλόπιστος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής καταλαβαίνει ότι τρία χρόνια είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο και να έχει δοθεί προς χρήση. Αυτό δυστυχώς δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» έχουμε ζητήσει εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο να ενημερωθούμε για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας μάλιστα να οργανωθεί μία επίσκεψη – περιοδεία στον ξενώνα προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά την πρόοδο ή μη των εργασιών. Καμία ανταπόκριση.
Επανερχόμαστε σήμερα στο θέμα, απευθύνοντας τα ακόλουθα ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή:
1. Πώς προχωρούν οι εργασίες στον ξενώνα;
2. Γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα;
3. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν για να δοθεί σε χρήση;
4. Ποια είναι η σχεδιαζόμενη αξιοποίησή του;