Βρισκόμαστε στο Μπελοβέζσκαγια Πούσα στη δυτική Λευκορωσία στα σύνορα με την Πολωνία. Είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα με εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων.Το 1992 μπήκε στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μαζί με γειτονικό δάσος Μπιαλοβιέζα που βρίσκεται στην Πολωνία αποτελούν ένα καταπληκτικό καταφύγιο άγριας φύσης, που προστατεύεται από τις κρατικές και διεθνείς συνθήκες.
Κάποτε ήταν ένα αχανές παρθένο δάσος που κάλυπτε το σύνολο της ευρωπαϊκής πεδιάδας, από την Βαλτική Θάλασσα μέχρι τον ποταμό Δνείπερο. Σήμερα, διατηρείται μόνο στη Μπελοβέζσκαγια Πούσα, τον πιο παλιό προστατευόμενο δρυμό στην Ευρώπη.
Οι πρώτες γραπτές αναφορές για το Μπελοβέζσκαγια Πούσα χρονολογούνται τον 10ο αιώνα. Αυτή η περιοχή είναι το σπίτι πολλών σπάνιων ειδών ζώων και πουλιών. Αλλά το σήμα κατατεθέν του δρυμού είναι ο ευρωπαίος βίσονας, το πιο βαρύ άγριο ζώο της Ευρώπης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, εξαιτίας του κυνηγιού, οι ευρωπαίοι βίσονες κινδύνευαν να εξαλειφθούν. Σήμερα, η προστατευόμενη περιοχή φιλοξενεί πάνω από 1200 άγριους βίσονες.
«Στo Μπελοβέζσκαγια Πούσα, καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατέψουμε τα ζώα που είναι σε κίνδυνο. Ένα τέτοιο ζώο είναι ο ευρωπαίος βίσονας, το σύμβολο της περιοχής. Μπορείτε να τον βρείτε σ’ αυτή την τοποθεσία» επισημαίνει η ειδικός σε θέματα άγριας ζωής, Εβγκενία Κουζμίτσκαγια.