Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Λιχουδο-μαγικά: Άλειμμα σοκολάτα – φουντούκι χωρίς ζάχαρη!

Συνταγές για μαγειρικά “πειράματα”, όλο υγεία και νοστιμιά!

Μετά από ένα κρυολόγημα που με οριζοντίωσε για τα καλά, επιστρέφω με μια συνταγή δυναμίτη!

Σπιτικό άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού σαν κανένα άλλο! Έντονη γεύση σοκολάτας, άρωμα βανίλιας και φουντουκιού, κρεμώδης λαχταριστή υφή και όλα αυτά χωρίς ζάχαρη και λοιπά βιομηχανικά πρόσθετα! Επιπλέον, είναι και νηστίσιμο! Στα μαγειρικά εργαστήρια του BodyLove είναι από τις πιο πετυχημένες συνταγές, ειδικά τα παιδιά ξετρελαίνονται!

Συνταγή:

Υλικά (1 βάζο)
• 3/4 φλ φουντούκια καβουρδισμένα / 100γρ
• 3/4 φλ κάσιους ωμά και ανάλατα / 100γρ
• 5 κ.Σ. λάδι με ήπια γεύση (σπορέλαο/ραφινέ)
ραφινέ / 65γρ
• 4 κ.Σ. κακάο σκόνη / 27γρ
• 4 κ.Σ. ξυλιτόλη περασμένη από τον πολυκόφτη ώστε να είναι άχνη
εναλλακτικά 6 .κ.Σ. ερυθριτόλη / 75γρ
• 1 κ.γ. εκχύλισμα μαγείας (δες προηγούμενη συνταγή)
• 1 πρέζα αλάτι

✓ Σε ένα δυνατό μπλέντερ πολτοποιούμε τα ξηρά καρπά με το λάδι. Εδώ μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε κάποιες φορές για να απομακρύνουμε ότι κολλάει στην άκρη. Υπομονή, μετά από 5-10 λεπτά θα έχουμε ένα λείο μείγμα που θα μοιάζει με φυστικοβούτυρο.
✓ Προσθέτουμε κακάο, ξυλιτόλη και αλάτι και ανακατεύουμε στο μπλέντερ για λίγο ακόμη.
✓ Τέλος προσθέτουμε τη εκχύλισμα. Αν βρίσκουμε το μείγμα σφικτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λάδι.

Play time: Μια πραγματικά εύκολη συνταγή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά ή ακόμα και να την ετοιμάσουν με επίβλεψη μόνα τους! Δοκιμάστε τα υλικά από μόνα τους, μυρίστε τα, αγγίξτε τα, κάντε συγκρίσεις. Ποιο είναι το ποιο τραγανό, το φουντούκι ή το κάσιους. Μιλήστε τους για τα φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης και πείτε τους γιατί τα προτιμούμε έναντι της ζάχαρης.

Tip: Η ζάχαρη δεν χαλά μόνο τα δόντια, ταλαιπωρεί πολύ τον οργανισμό, χαλάει τη γραμμή μας και δημιουργεί μεγάλα σκαμπανεβάσματα ενέργειας ειδικά στα παιδιά.
Προσπαθήστε να τη μετριάσετε και να την καταναλώνετε μόνο εκτός σπιτιού. Εντός οικίες πάμε με λιχουδο-μαγικές συνταγές που έχουν ρυθμισμένο γλυκαιμικό φορτίο.
Όσον αφορά τα υποκατάστατα ζάχαρης μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο σχετικό μου άρθρο. Βρείτε το σκανάροντας το παρακάτω Qr code 😉

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και Δημιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραματίζεται με συνταγές.
Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα