Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Λιχουδο-μαγικά: Εύκολα Κράκερς χωρίς γλουτένη

Αν ψάχνετε για ένα νόστιµο και υγιεινό σνακ που µπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγµή της ηµέρας, αυτά τα κράκερς χωρίς γλουτένη είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει είναι πραγµατικά εύκολη και το αποτέλεσµα πολύ τραγανό, νόστιµο και θρεπτικό! Απολαύστε τα στο σπίτι, το γραφείο, το σχολείο ή την εκδροµή σας µε ένα κοµµάτι τυρί, µε ελιές, το αγαπηµένο σας ντιπ ή απλώς µόνα τους. Ας δούµε µαζί πώς µπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι!

Συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

Βασική συνταγή

– 1/4 φλ. σπόρια τσία

– 1/2 φλ νερό

– 1 φλ. αλεύρι αµυγδάλου

– 1 πρέζα αλάτι

Παραλλαγές

– πιπέρι, κουρκουµάς

– ρίγανη, σκόρδο

– µείγµα από σπόρια όπως σουσάµι, ηλιόσπορο κτλ

– διατροφική µαγιά για τυρένια γεύση

– πάπρικα

Εκτέλεση

✓Ανακατεύουµε τα σπόρια τσία µε το νερό και αφήνουµε να σταθεί για 15΄.

✓Προσθέτουµε το αλεύρι αµυγδάλου, το αλάτι και όποια από τα προαιρετικά υλικά θέλετε και ανακατεύουµε καλά.

✓Συµπιέζουµε τη ζύµη σε ένα µεγάλο σβόλο και τοποθετούµε ανάµεσα σε αντικολλητικό χαρτί.

✓Πιέζουµε τη ζύµη αρχικά µε τα χέρια µας και έπειτα µε πλάστη για να απλωθεί καλά και να γίνει λεπτή (2mm).

✓Αφαιρούµε το άνω αντικολλητικό χαρτί και κόβουµε τη ζύµη σε τετράγωνα.

✓Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180oC για 15-20΄.

Play time:  Προσκαλέστε τα παιδιά στην κουζίνα και απασχολήστε τα ευχάριστα µε τα υλικά και την προετοιµασία! Τα σπόρια τσία είναι ιδανική ευκαιρία για ένα πείραµα στην κουζίνα. ∆ιαπιστώστε πώς είναι ξερά και µικτά και πώς µαλακώνουν και φουσκώνουν απορροφώντας νεράκι! Αφήστε τα παιδιά να ανακατέψουν µόνα τους και να απλώσουν τη ζύµη και κόψτε µαζί τα κοµµάτια.

Tip:  Παρά το µικροσκοπικό τους µέγεθος, οι σπόροι chia είναι εξαιρετικά θρεπτικοί! Είναι γεµάτοι µε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, Ω-3 λιπαρά και διάφορα µικροθρεπτικά (φώσφορο, µαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.α.) καθώς και σηµαντικά αντιοξειδωτικά. Αποτελούσαν βασικό στοιχείο στη διατροφή των Αζτέκων και των Μάγια. Βοηθούν µε τη δυσκοιλιότητα, τη ρύθµιση του ζαχάρου, την απώλεια βάρους, την υγεία των οστών και της καρδιάς, για αυτό ας βρούµε κι άλλους τρόπους να τα καταναλώνουµε! Προσοχή µόνο αν έχουµε εκκολπώµατα, σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να τα αποφύγουµε.

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και ∆ηµιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέµηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραµατίζεται µε συνταγές. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα