Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Λιχουδο-μαγικά: Εύκολες μπάρες μήλου

Πριν αρχίσω να σας δίνω συνταγές µε πιο ανοιξιάτικα φρούτα µοιράζοµαι µια ακόµα λαχταριστή συνταγή µε µήλο!

Αυτές οι µπάρες µήλου παρασκευάζονται µε αλεύρι αµυγδάλου, λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάµου και µήλα. Απλά υγιεινά συστατικά που µπορείτε εύκολα να βρείτε σε ένα κατάστηµα µε υγιεινά προϊόντα. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες για πρωινό ή για απογευµατινό γλυκάκι µε λίγο παγωτό χωρίς ζάχαρη από πάνω, γιατί όπως λέµε και στο BodyLove η υγεία θέλει απόλαυση!

 

Συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
• 3 µήλα µεσαίου µεγέθους
– 2 κ.γ. κανέλα
– 3 κ.Σ. (1 + 2) λάδι καρύδας ή βούτυρο
– 1 κ.Σ. νερό
– 1 ½ φλ. αλεύρι αµυγδάλου
– 2 κ.Σ. λάδι καρύδας ή βούτυρο
– 2 κ.Σ. σιρόπι σφενδάµου ή µέλι
– 1 χούφτα αµύγδαλα, ψιλοκοµµένα
– 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
✓ Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180οC.
✓ Πλένουµε, ξεφλουδίζουµε και ψιλοκόβουµε τα µήλα.
✓ Σοτάρουµε τα κοµµάτια µήλου µε την κανέλα και 1 κ.Σ. λάδι καρύδας για 2-3΄, µετά προσθέτουµε λίγο νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σκεπάζουµε να ψηθούν για περίπου 3΄ακόµη.
✓ Για τη βάση, ανακατεύουµε το αλεύρι αµυγδάλου, 2 κ.Σ. λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάµου. Ζυµώνουµε µε το χέρι ώστε να έχουµε µια ζύµη που κολλάει και δεν θρυµµατίζεται πολύ.
✓ Απλώνουµε τα 3/4 του µείγµατος σε ένα µικρό µακρόστενο ταψί και ισιώνουµε πατώντας µε τα δάχτυλα.
✓ Προσθέστε τη στρώση των µήλων από πάνω.
✓ Το ζυµάρι που κρατήσαµε το ανακατεύουµε µε τα θρυµµατισµένα αµύγδαλα και την πρέζα µε το αλάτι. Πιέζουµε το µείγµα αυτό ανάµεσα στα δάχτυλά µας ώστε να το θρυµµατίσουµε και πασπαλίζουµε πάνω από τα µήλα.
✓ Ψήνουµε για περίπου 15΄ ή µέχρι να ροδίσει από πάνω.

Play time: Μια πραγµατικά απλή συνταγή που τα παιδιά µπορούν να βοηθήσουν εύκολα! Ζητήστε τη βοήθειά τους στην προετοιµασία των µήλων, στο ανακάτεµα και στο στρώσιµο των υλικών. ∆οκιµάστε τα υλικά σκέτα και αφού τα έχετε ανακατέψει, παίξτε µε τις υφές και τα σχήµατα και τις στρώσεις. Τώρα πέρα από συνταγή, φτιάχνετε και όµορφες αναµνήσεις!

Tip: Αγαπάµε το αλεύρι αµυγδάλου γιατί είναι χωρίς γλουτένη και γεµάτο δυναµωτική πρωτεΐνη. Το βρίσκουµε στα µαγαζιά µε υγιεινά τρόφιµα ωστόσο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουµε και µόνοι µας στο σπίτι. Απλά θρυµµατίζουµε αµύγδαλα ασπρισµένα στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

 

* ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ: Η Λιχουδο-νεράιδα Γκλό-Γκλό θα παρεβρεθεί στην 20η εκδήλωση των δράσεων καλλιτεχνικής παιδείας ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΙΝΟΠΡΑΓΙΑ, έχοντας το δικό της εργαστήριο µε θέµα: “Μία Νέα Προσέγγιση στη ∆ιατροφική Αγωγή”. Κυριακή 21/4 στις 12:00, Πνευµατικό Κέντρο Χανίων. Είσοδος ελεύθερη.

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και ∆ηµιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέµηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραµατίζεται µε συνταγές. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα