Συνταγές για μαγειρικά “πειράματα”, όλο υγεία και νοστιμιά!
Αγαπηµένοι µου αναγνώστες, σήµερα σας έχω µια συνταγή εύκολη, απλή και καθ’ όλα δυναµωτική! Είναι και ιδανική για να διατηρήσεις τη γραµµή 😉 Αυτό γιατί είναι υψηλή σε πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και χαµηλή σε γλυκαιµικό φορτίο! Όλα αυτά την καθιστούν κατάλληλη και για άτοµα µε θέµατα διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη.
Γίνεται στο πι και φι, µε ελάχιστα υλικά και είναι πεντανόστιµη και τραγανή!!! Σήµερα, θα την κεράσω σε παιδιά και γονείς που θα παρευρεθούν στο βιωµατικό εργαστήρι που θα κάνουµε στο Πνευµατικό Κέντρο στις 17:00. Να είστε εκεί για να παίξουµε και να µάθουµε πώς µε λιχουδο-µαγικά µπορούµε να νικήσουµε την ψευτονοστιµιά!
Συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. ηλιόσπορος
• 1 τσιµπιά αλάτι
• 2 κ.Σ. σιρόπι
σφενδάµου
• 1 κ.Σ. σπόρια τσία (προαιρετικά)
• 60 γρ. µαύρη σοκολάτα µε στέβια
✓ Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180οC/160oC αέρα.
✓ Σε ένα µπολ βάζουµε τον ηλιόσπορο, το αλάτι και το σιρόπι σφενδάµου και ανακατεύουµε καλά.
✓ Σε αντικολλητικό χαρτί, βάζουµε κουταλιές από το µείγµα και πατικώνουµε. Μπορούµε εδώ να χρησιµοποιήσουµε και κουπ πατ.
✓ Ψήνουµε για 15-20΄µέχρι να χρυσίσουν.
✓ Αφού τα παστελάκια µας κρυώσουν καλά, λιώνουµε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί ή σε πολύ χαµηλή φωτιά.
✓ Βουτάµε ένα ένα τα παστέλια στη σοκολάτα και τα αφήνουµε να κρυώσουν στο αντικολλητικό χαρτί.
Play time: Σε αυτή τη συνταγή τα παιδιά µπορούν να βοηθήσουν στο ζύγισµα, στο ανακάτεµα και στο σχήµα και σίγουρα θα ξετρελαθούν µε το να βάλουν σοκολάτα στο καθένα από αυτά!
Tip: Χρησιµοποιήστε κουβερτούρα µε στέβια, η απλή κουβερτούρα έχει ΠΟΛΥ ζάχαρη, συγκεκριµένα λίγο παραπάνω από το 50% του βάρους είναι ζάχαρη. Ενώ λοιπόν το όνοµά της υποδηλώνει υγεία, µε τέτοιο γλυκαιµικό φορτίο, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.
* ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ : Η Λιχουδο-νεράιδα Γκλο-Γκλό θα βρίσκεται στο 1ο παιδικό Φεστιβαλάκι Χανίων σήµερα Σάββατο 17:00, στο Πνευµατικό Κέντρο Χανίων! Σε ένα διαφορετικό βιωµατικό εργαστήρι µε τίτλο “ Η Ψευτο-νοστιµιά δεν µας ξεγελά! ” χτίζουµε µέσα από το παιχνίδι και το παραµύθι υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 5-10 ετών.
* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και ∆ηµιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέµηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραµατίζεται µε συνταγές. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.